Roddpass 10000 meter

Bild: Joakim Nömell i roddmaskin

Idag blev det ett nytt 10000-meters roddpass i ganska lugn takt. Tiden 45:35 med en takt på 2:16,8 minuter per 500 meter var inte något att skryta med, men målet för dagens träning var att snarare utföra en mer korrekt rodd hellre än snabbare. Jag vet inte om andra nybörjarroddare har samma ”problem” som jag har. Jag känner av träningen främst i ryggslutet och fotlederna. Det känns inte som något problem, utan snarare som ovana vid dessa rörelser. Jag älskar rodden särskilt som den involverar hela kroppen.

Det kändes bra idag och rodd är roligare än många tror. Jag blev lite frustrerad bara eftersom jag inte fick med mig pulsen i loggningen trots att pulsen visades på skärmen. Men det blev ingen röståtergivning av pulsen och den lagrades inte heller i min loggbok. Kanske hände något i och med den senaste uppgraderingen av programvaran i roddmaskinen. Jag får ta bort pulsbandet och lägga till det igen och se om det hjälper.

buggen i appen ErgData för iPhone som gör att musiken och röståtergivningen krockar finns kvar. Om jag har musiken på en bra volym vid passets början, så sänks volymen markant vid första rapporteringen som jag har inställd på var annan minut. Efter rapporteringen förblir musiken på en väldigt låg volym. Så pass låg att den inte fungerar som sporre i träningen. Felet är rapporterat och jag hoppas det åtgärdas i nästa version.

Detaljer om dagens pass kan man se här.

[tags]Rodd, Roddmaskin, Concept2, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.