Roddpass 10000 meter del II

Bild: Joakim Nömell i roddmaskin

Idag blev det ett nytt roddpass med distansen inställd på 10000 meter och fokuset inställt på förbättring jämfört med i förrgår.

Det kändes bra i kroppen idag och händerna läker allt fortare, så dom börjar helt klart härdas. Mina händer är inte riktigt vana vid hårt arbete på det viset.

Pulsmätaren jag hade problem med i förrgår fungerade dom första minutrarna men lade sedan av. Jag testade även efter passet och då fungerade pulsen när jag var långt framme nära displayen, men när jag åkte längst bak tappade den pulsen. Det här hade jag inte problem med i början och avståndet är inte mer än 2 meter vilket inte ska vara några problem för ANT-kommunikation. Jag får byta batteri i pulsbandet och se om det hjälper eller prova ett annat pulsband innan jag vet om något hänt i senaste mjukvaran i roddmaskinen.

Dagens pass, som man kan se här, genomfördes nästan 2 minuter snabbare än i förrgår. Nu hade jag ingen puls att analysera, men det kändes ganska bra i kroppen. Inte lika ont i fotlederna längre, så även dom börjar härdas. Givetvis viss trötthet i armar, rygg och ben mot slutet, men inte utpumpad. Det som främst satte stopp för ännu hårdare insats var främst händerna igen. När jag blir trött blir greppet sämre och händerna glider mer över åran och då inbillar jag mig att blåsorna kommer fortare. Men det blir som sagt bättre för varje gång och rodd är grymt kul!

Dagens pass gjorde att jag klättrade från 38:e plats upp till 32:e plats av dryga 40 rankade på den distansen. Men för att nå topp 20 får jag nog träna lite till. Jag har fått känslan av att det är mest elitroddare och militärer som registrerar och rankar sina pass i Concept2’s loggbok. Många är riktigt duktiga och ligger på runt 25 minuter på 10000 meter. Dit har jag en liten bit kvar. ;)

[tags]Rodd, Roddmaskin, Concept2, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.