Zwift SZR Race Series 2016 deltävling #6

Då var det onsdag igen och tävling. Jag har haft två dagars uppehåll efter mitt långpass i söndags och det kanske jag inte hade behövt nu såhär i efterhand.

Det kändes som en av dom där sämre dagarna idag. Svår känsla att beskriva, men det känns i hela kroppen att man inte är helt på gång. Idag blev det bara ca 15 minuters uppvärmning dessutom och det är lite i kortaste laget för mina behov. Jag hade laddat med gröt några timmar innan igen och det var kanske lite mycket ganska nära inpå lunchen. Så en del i att jag inte kände mig i toppform, berodde på att jag kände mig övermätt.

Men det är bara att ladda med vattenflaskor, slå på fläkten och breda ut handdukarna över cykelstyret och köra så hårt det går. Resultatet blir ändå oftast bättre än känslan i kroppen.

Dagens bana gick på den virtuella Watopia. 4 varv på en platt bana med en total sträcka på dryga 40km. Den är perfekt för TT-lopp just på grund av dess relativa platta profil. Jag gillar den verkligen, men inte idag. ;)

10 sekunder innan start jobbar jag upp effekten till dryga 300 watt för att hänga med i starten. Målet är att köra med A-klungan så länge det bara går och jag tror det gick bra i ungefär 2 varv. Sedan började mjölksyran komma, kramp i benen och pulsen sjönk och gick inte att hålla uppe. Jag blir så irriterad när den sjunker under 160bpm på ett TT-lopp när den bör ligga runt 170 i mitt fall. Men dålig uppvärmning är nog främsta orsaken idag.

Jag tappade den stora klungan som jag tror var A-gruppen i en uppförsbacke och dom försvann som en raket. Har man väl tappat dom är det väldigt svårt att hinna ikapp, speciellt med krampande ben. Jag blev dessutom irriterad av fläkten som stod alldeles för nära och blåste kall luft på mina blöta ben vilket skapade en konstig köld över huden. Det var en miss i planeringen och inte tal om att kliva av och flytta på fläkten. :)

Sista halvan av sista varvet började det kännas som det brukar mot slutet, kroppen börjar bli genomkörd och varm och jag börjar känna mig starkare igen. Det gick lättare att trycka på och jag plockade en hel del placeringar. Det var rysligt skönt när det var över och jag rullade över mållinjen. Resultatlistan man ser på den sista bilden är för övrigt inte den officiella resultatlistan. Den finns istället här.

Efteråt blev jag förvånad. Trots att det kändes uselt i kroppen rullade jag in på en tredjeplats i B-gruppen, endast 02:10 efter vinnaren i min grupp och 03:11 efter den vinnaren i A-gruppen. Min genomsnittseffekt på 260 watt eller 3,63 watt per kilo är jag inte så imponnerad av, men det är min näst bästa genomsnittseffekt någonsin och bara 7 watt under min senast uppmätta maximala genomsnittseffekt.

Totalt startade över 200 varav ca 80 i min grupp, så jag kanske inte ska vara så självkritisk utan istället försöka vara lite nöjd. Det går åt rätt håll. :)

Om resultatlistan står sig efter alla efterhandskorrigeringar så knep jag därmed mina första poäng i serien, det var lite kul. :)

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, Tandemcykel, Zwift, Tävling, Träning[/tags]

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.