Zwift Z-Wheeler 100km Mission

I november är det dags för en ny utmaning i Zwift, Zwift Z-Wheeler 100km Mission. Utmaningen går ut på att man utrustas med en trehjuling som man ska cykla 100km med på valfri bana.

Syftet är att i december samla in 100 trehjulingar till fattiga barn. Priset, förutom ett antal tusen brända kalorier, är att en vinnare får komma till Zwifts huvudkontor i Kalifornien och under ett par dagar vara med och överföra dessa till den hjälporganisation som ska dela ut leksakerna. Kan det bli så mycket bättre?

Jag körde utmaningen idag och jag valde Londons kuperade bana för att samtidigt samla ihop till mina 50000 höjdmeter. Jag räknade med att det skulle ta lite drygt 3 timmar och det stämde ganksa bra. Jag lyckades hålla farten uppe över 30km/h trots backarna och trots att jag började känna mig ganska matt mot slutet.

En eller ett par timmar på trainer är ingen direkt konstigt och tiden går fort. Men när det börjar bli upp emot tre timmar börjar det bli långt. Det finns en avsevärd skillnad mellan cykling utomhus och på trainer. Cykling på trainer påminner väldigt mycket om spinning. Ute kan man rulla och vila i utförsbackarna men på trainer finns inte den möjligheten på samma sätt. Korta stunder kan man lätta på trycketnär det går nedför, men annars går benen i stort sett hela tiden.

Men det gick bra idag. Jag har en mycket tollerant familj som serverar kaffe och pepparkakor längs ”vägen” och det blev ett kort fikastopp på några få minuter. Men när skylten om att utmaningen var slutförd kom upp, hade jag inte svårt att stanna och kliva av cykeln. Jag var så pass snabb att kliva av cykeln att mätaren stannade precis på 100,0km. När aktiviteten sedan överfördes till Strava enligt nedan, visar den på 200 meter kortare, otroligt störande. ;)

Nu är det hur som helst slutfört och det känns skönt och jag är nöjd. Bara att invänta utlottningen och se vem som blir den lyckliga vinnaren.

[tags]Cykel, Cykling, Paracykel, tandemcykel, Zwift, träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.