Zwift – SZR Autumn Race Series 2017 #2

Bild: Zwift race

Seriens andra Race på Zwift, denna gång 4 varv på Watopias hilly-bana. Det är en bana jag borde köra oftare eftersom den är ganska plågsam trots sina korta varv på dryga 8km. Den är förvisso en del av min favoritbana ”Figure 8”.
Ikväll var tekniken med mig då jag bytte av wattmätare efter förra veckans katastrofresultat. Men jag hade ändå inga höga förväntningar på mig denna dag eftersom jag just kom hem från ett 8km löppass i ganska bra tempo. Men jag trodde kanske att jag skulle orka trycka på lite mer ikväll. :)

Racet började hårt som vanligt. Första varvet kände jag mig stark som alltid i början. Min bästa tid på 13:10 och en medeleffekt på 261 watt. Jag låg i en stor grupp, osäker på om det var en A- eller B-grupp.

Andra varvet blev genast tyngre. 14:29, 1:20 sämre än första varvet och bara 229 watt. Här fick jag krampkänning i låren och det gick tungt.

Tredje varvet började jag ”längta hem” ordentligt. 14:55 minuter och 218 watts medeleffekt och krampen utvecklades fint. Jag fick även kramp i vänster vadmuskel som började rycka okontrollerat. :)

Sista varvet handlade mer om att bara ta sig i mål. 15:04 minuter, nästan 2 minuter sämre än mitt första varv och en medeleffekt på 209 watt. Man kan säga att jag hade tagit slut helt. Vissa partier kunde jag bara trampa med ett ben eftersom vänster vad hade ”hälsat hem”. Pulsen sjönk från runt 165bpm till 159bpm.

Slutresultatet är kanske inget jag kommer känna mig nöjd med jämfört med vårvinterns prestationer. 232 watt i medeleffekt. 164bpm i medelpuls och 65% i zon 4 och resten i zon 3. Sammanfattningsvis kan väl säga att det åtminstone var ett gediget träningspass. Serien har bara börjat med 2 av 15 deltävlingar, så det finns tid till förbättring. Just idag har resultatlistan inte hunnit komma ut, men jag tror inte jag bryr mig om placeringen den här veckan heller. Plats 40-nånting förra veckan. Närmare slutet än toppen om man så säger.

Nya tag nästa vecka!

Här kan man se dagens race på Strava:

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.