Temadag om iPhone och iPad hos SRF Östergötland del I

I helgen är jag på en liten miniturné hos SRF Östergötland för att föreläsa om Apple och tillgänglighet med fokus på iPhone och iPad.

Jag fick en förfrågan redan i höstas om att göra detta och att intresset var väldigt stort, men på grund av mina åtaganden i Mot Alla Odds blev det inte av.

Men nu är vi äntligen här. Vi reste hit till Linköping igår och har bott på hotell över natten. Efter en lite hård kväll i baren var det lite tungt att stiga upp men det var det värt :)

Dagen har börjat hos Synskadades Riksförbund i Linköping. Hit hade runt 30 personer anmält sig och alla utom någon enstaka kom vilket är suveränt roligt!

Jag föreläser om hur man som gravt synskadad kan använda ett gränssnitt som helt och hållet bygger på pekskärm med hjälp av de inbyggda hjälpmedel som finns i Apples produkter. Vidare berättar jag också så klart om svårigheterna, inlärningströskeln och också vad man sedan kan få ut av sin smartphone när man väl lärt sig använda den.

Medelåldern bland åhörarna var ganska hög vilket jag tycker är extra kul. Roligt också att intresset är så stort och frågorna så genomtänkta och bra.

Redan efter ett första ganska långt pass på 2,5 timmar känner jag mig ganska mör och har fått en lätt huvudvärk efter att ha pratat konstant så länge. Nu blir det en kort lunch innan färden går vidare mot Norrköping!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Posted from .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.