Garmin Swim del III

Idag var det andra passet med nya simklockan. Med statistik kan man bevisa allt och statistiken i det här fallet har just bevisat att klockan gjorde skillnad redan andra gången. På de 2 bilderna ovan kan man se information från aktiviteten förra veckan och denna veckan. Mitt snitt per 100 meter sjönk från 3:31 minuter till 3:04. Ännu bättre är att mitt medelantal simtag per längd bara nu sjunkit från 18 simtag per längd till 17. Det är roligt!

Det som är lite mer förbryllande är väl bästa tiden på 100 meter. Den skulle ha varit 1:40 förra veckan och 0:55 denna veckan. Det är inte rimligt även om antalet längder borde stämma. Det räcker med att jag tappat räkningen på 2 längder så ändras snitttiden på ett felaktigt sätt men det är jämnt antal längder i alla fall.

På det hela taget är jag supernöjd och även om jag inte kan kontrollera klockan i bassängen utan får vänta tills jag kommer hem, är den det bästa hjälpmedel jag haft hittills.

Nästa steg blir att investera i en klocka för utomhuslöpning. En kollega tjatar på mig att börja och jag borde nappa när jag alltid klagar på svårigheten att hitta ledsagare. Men då måste jag ha en liknande klocka :)

Du hittar min profil på Garmin Connect

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

9 reaktioner till “Garmin Swim del III”

 1. 0:55 på 100 meter. Tror inte ens jag gör det med frisim längre. Bra jobbat! :-)

  Är också lite sugen på en 901XT men den är ju så satans dyr.

  1. Jo men det kostar att ligga på topp och man tränar mycket bättre med en bra klocka, det måste väl vara bevisat vid det här laget? :) Problemet är att jag vill ha en Edge 510/810 också men det får nog vänta.

  2. Ja, Har man en 910xt behövs egentligen inte en separat cykeldator. (skrev jag just det där på riktigt?)

  3. Nä 910xt har ingen termometer eller liveuppkoppling. Kommer nog en ny vilket år som helst med inbyggd plats för simkort ;) Och jag trodde faktiskt också 0,55/hm var fel. Annars hade jag blivit ruskigt imponerad, och bett dig söka till simlandslaget för Rio ;)

  4. Däremot förstår jag inte varför det blir så när antalet längder verkar stämma så när som på 1 eller max 2 längders felmarginal. Då borde inte hundrameterstiden spåra ur sådär. Men man kanske kan se på GC längd för längd. Ska kolla.

  1. Ja det finns en klocka som hade varit optimal, Garmin Forerunner 910XT som har både funktioner för cykel, löpning och simning både inomhus och utomhus. Men det var för mycket tryckningar för att jag skulle kunna komma igång med simaktiviteter utan mycket hjälp. Därför valde jag Garmin Swim som enbart är för simning inomhus.

   Det blir nog en enklare Forerunner-modell för löpning. Även om 910XT fortfarande står högt på önskelistan är 310XT en bra kandidat. Har läst manualerna och det verkar som om det skulle fungera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.