Dieselläckage

Jag blev uppringd av en inte helt munter marina här om dagen. Min båt läckte tydligen diesel och man hade fått rycka ut med länsar för att ta upp det och tydligen var de arga fin-båtsägarna som fick fula vattenlinjer ett större problem än att jag skitade ner viken :)

Idag skulle Håkan och Mikaela med alla barnen komma över och käka. Medan tjejerna handlade och barnen roade sig friskt åkte vi ut till båten för att se vad som läckte.

Efter lite letande hittade vi ett litet rosthål i bränsleledningen avslöjades med ett regelbundet droppande ner i kölsvinet. Märkligt nog luktade det inte diesel i båten vilket annars brukar avslöja att något är fel. Men bränslet droppade så rakt ner i kölsvinet och i det vatten som står där att det spätts ut och sedan pumpats av länspumpen.

Vi for till Nynäshamn och en öppen båtbutik och handlade ny bränsleslang och nya slangklämmor, kapade röret före skadan och satte dit ny fräsch slang ända fram till motorn. Slangen som suttit där hade också sett sina bättre dagar och det gjorde inget att den byttes ut mot ny :)

Ett av alla små båtproblem man råkar ut för lösta! Att tömma kölsvinet på diesel och förpassa det till lämpligt ställe behövde vi inte bry oss om, det var ändå redan utpumpat i viken. det var faktiskt lite pinsamt att visa sig där, vi som ändå försökt visa gott sjömanskap och fått beröm för våra snygga tilläggningar med vår 10-tonsbåt bland alla fin-båtar :)

Men skit händer alla, nu ska vi åka hem och grilla och käka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.