Barnfritt på Nåttarö

Vi och våra bästa vänner gjorde oss barnfria ett dygn. Barnens mormödrar fick äran att ge oss lite ledigt. Vi tankade båten med mat och diesel och satte kurs mot sydost för att prova Östmarsfladen på norra Nåttarö. Först åt vi på Rånökällan innan vi satte kurs den korta distansen till målet. Det var högsässong och fullt med båtar både på svaj och vid alla bryggor och lämpliga strandhugg. Vi fick sälla oss till de som hängde på Ankare. Dagen till ära hade vi inköpt vår gummibåt med motor för att ha som släpjolle. Och nu passade det sig mer än väl. På kvällen grillade vi på en helt värdelös engångsgrill på stranden bland alla mygg. Men till slut fick vi ihop några korvar som var ätvarma. Vi hade ju ändå ätit en duktig middag tidigiare på kvällen. Vi somnade gott, lätt vaggade av havets rörelser. Dagen efter vaknade jag och som första åtgärd efter att ha gnuggat sömnen ur ögonen, klev jag i badbyxorna och tog ett steg rakt ut över relingen ner i det
svalkande havet. Jag hade bestämt redan när vi planerade resan att så skulle denna dag börja oavsett om det vart regn och drivis ute. Nu var det lyckligtvis enormt vackert väder. Sedan åt vi frukost på ett soligt akterdäck, köpte bröd och kaffebröd av brödbåten som våra kamrater aldrig upplevt. De susade runt bland frukostätande semesterfirare och sålde diverse mat och glass och tidningar. Vi badade, prommenerade över till östra Nåttarö och badade på stora stranden som var helt suverän! Len sand som om man vore någon helt annanstans. Vattnet på den sidan var givetvis betydligt kallare än i Östmarsfladen men skönt och svalkande. Motvilligt bröt vi förtrollningen mot eftermiddagen då mormödrarna förväntade sig lite avlastning.

[tags]Nåttarö[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.