Föredrag om ledarhundar

Idag har jag och Teo hållit föredrag om ledarhunden inför ett gäng synskadade ungdomar som jag tror gick i 6:an eller nåt sånt. Berättade om hur ledarhunden funkar, vad man själv behöver kunna för att få ledarhund, hur man söker hund och vilka problem det kan innebära. Jag har lite svårt att prata om sånt här på den åldersnivån kände jag, hela tiden avbruten av frågor som handlade om något annat hundigt än det jag just pratade om. Men föredrag är viktigt och roligt. Var mycket ute på sånt förr, på 90-talet även i uppvisningar på Räddningshunds-SM i Rosersberg har jag för mig. Numera sker inte så mycket uppvisningar tycker jag. Borde vara mer sådant.

Men barnen var intresserade och nyfikna och ett par fick prova att gå med teo. Det är ju inte så lätt att få en äkta känsla för hur det är, särskilt som teo tyckte det var päst att valla småglin i korridorerna. Men jag tyckte ändå han kämpade på väl =)

Se ledarhunden Teo träna med husse i hinderbana på Almåsa Konferens i Väster Haninge:

Se ledarhunden Teo träna på dressyrplanen:

[tags]Hund, Hundar, Ledarhund, Ledarhundar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.