Trekker, talande GPS för synskadade del IV

Nu har jag uppgraderat GPS-hjälpmedlet Trekker till Trekker Pro. Pro-modellen av Trekker släptes för ett drygt halvår sedan och innebar en rad förbättringar.

Den största förändringen är att det utmärkta, numera svensktalande GPS-programmet nu kompletterats med de övriga funktionerna som finns tillgängliga för en seende. Dessa HP (numera Dell) handdatorer har ju kalender, epost, mediaspelare, textanteckningar och lite annat skoj och detta omfattas numera av Trekker Pro.

Handdatorn styrs fortfarande med en pekskärm och den plastfilm med små hål i som visade pekpositionerna i den första versionen av Trekker har nu bytts ut mot ett tangentbord. Tangentbordet träs över handdatorns pekskärm och när man trycker på någon av gummiknapparna, är det små piggar på tangentbordets baksida som pekar på skärmen. Mycket genialiskt, mer exakt och man kan bli fasligt mycket snabbare vid inmatning.

Inmatningen sköts via SMS-metoden på en numerisk del av tangentbordet.

Det jag nog är mest glad över med den nya versionen är den väldigt väl fungerande synkroniseringen med Outlooks kalender som jag använder flitigt i min vardag. Till skillnad från Nokias synkning så är detta väldigt bra och krånglar aldrig och det är en ren fröjd att alltid ha med sig en uppdaterad och hel kalender.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.