Elarbete

Det är rätt kul när man har flyt och lugn och ro.

Jag åkte ut själv utan barn för att grotta i det nya elfelet jag upptäckt när vi bryggseglade i helgen. Jätteglappkontakt när man rörde under instrumentpanelen. Jag började som jag brukar med att ta bort allt som inte används längre. En gammal batterimätare från Biltema som bara fungerade delvis, en defrostfläkt som sett sina bättre dagar och lite andra småsaker. Tillsammans reducerade de kabelhärvan en hel del. Sedan drog jag kablarna rakare vägar för att slippa det klassiska ormboet och skalade om och fäste dem igen på skruvplintarna de som var dåiga. Ett par kablar med dåliga kabelskor fick nya. Slutligen drog jag ihop allt med små smidiga buntband. Det jag inte hann med var att fixa jösstaken som slutade fungera under hemtransporten. Lanternorna blinkar och tutan kvider lite så något är trasigt. Men tiden går fort när man har roligt så det får bli nästa gång. Något läcker dessutom sötvatten i skrovet, förmodligen någon överfyllnad när man fyller sötvattentanken, måste också åtgärdat. Sedan är planen att haka på ett varmluftsagregat på värmeväxlaren på motorn så man får gångvärme när man kör, inte så dumt. Den vanliga värmaren som sitter i är dessutom trasig så det får bli ett vinterprojekt att laga eller byta ut den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.