RATS – Taltidning i mobilen del II

qtek-9100För en dryg månad sedanskrev jag och berättade om minprovprenumeration på RATS – Taltidning i mobilen. Själva tidningsdelen har fungerat mestadels bra och telefonen har varit snabb och fungerat även om den här typen av mobiltelefoner som kör Windows Mobile har sämre batteritid än Symbian-telefonerna.

Men det var nog inte det som nu är de tyngsta skälen till att jag lämnar tillbaka. Priset och den inkompletta tidningen är också ett. Men kanske mer Taltidningsnämndens inställning att inte försöka stoppa i RATS i mobileni en befintlig lösning. Nu när vi redan har väl fungerande skärmläsare i Symbian-telefoner och en sådan har man ju ändå alltid med sig. Så vore det ju kanon att även ha tidningen i samma mobil. Men inte! Nu ska det laddas en mobil till som såklart har en egen laddare, eget headset och intehelt liten som ska ner i fickan ihop med vanlig mobil och MP3-spelare. Såhär vintertid går det väl ann när man har stora vinterjackor med fickor. Men bara om några månader blir det värre.

När man petar in RATS i en Symbian-mobil eller gör det möjligt med en skärmläsare för Windows Mobile i samma mobil så man kommer åt mer av telefonens funktioner, ska jag titta på lösningen igen. För det är onekligen en stor fördel att ha tillgång till tidning och nyheter som alla andra. Men inte till vilket ”pris” som helst.

[tags]Mobiltelefon, Mobiltelefoner, Qtek, RATS, Taltidning, Taltidningar, Dagens Nyheter, DN[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.