Podcast: Elecraft K2 kortvågsradio

När jag tog mitt amatörradiocertifikat våren 2008 kändes det viktigt att komma igång både med 2m & 70cm-banden men så klart även med kortvågsradio. Med kortvåg når man mycket längre även utanför Sveriges gränser.

Men det är många inställningar man behöver göra, frekvenser, bandval, stående vågmätning och annat och därför var det inte helt lätt att hitta en kortvågsrigg som var fullt användbar för mig.

I dagens avsnitt av SmartTech Podcast berättar jag om Elecraft K2 som är en kortvågsrigg som man kopplar till dator. Man kan förvisso styra den även via datorn, men det viktigaste för mig var det program som finns som heter K2Voice där man med olika tangenttryckningar på datorn kan få olika information om allt viktigt.

[tags]Podcast, Poddradio, Podradio, Amatörradio, Kortvåg, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Hjälpmedel, tekniska hjälpmedel, Handikapphjälpmedel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.