IKEA-besök

20081221_ikea1_jesperJesper tar en paus efter intagen IKEA-lunch i möbeln ”Jesper” :)

Efter 6 timmar på IKEA är det inte utan att man känner sig lätt mör. Och om jag ska blåsa upp solsken i häcken på mig själv, måste jag säga att jag var inte irriterad en enda gång — vad jag kan komma ihåg :). Men det berodde nog mycket på att vi befarade att det skulle vara hur mycket folk som helst en söndag ett par dagar före jul. Och visst var det en del människor, det märktes främst i kassorna. Men inne på själva varuhuset, fiket och restaurangen var det väldigt lugnt och skönt. Så det hela var nog mycket en positiv överraskning!

Men vi var verkligen tvungna att åka till IKEA före jul och som allt ”roligt” sparar man det till sista minuten =) När vi flyttade in hösten -05 köpte vi ett antal Ivar-stolar och en skitbillig köksmöbel från Haléns som var kass. Under åren så har var enda Ivar-stol gått sönder och bordet flisat sönder sig så att man skär sig på kanterna. Det har vart katastorf länge. Sista halvåret har sittskivorna på stolarna — de som varit hela — legat löst ovanpå och man har inte fått göra några stora rörelser för att inte riskera att ramla av :) Så nu var det verkligen dags! Särskilt om vi vill ha gäster och kunna erbjuda sittplats på jul ochnyår =)!

Till köket blev det bordet Bjursta och stolen Tobias som ni kan se bland bilderna nedan. En mycket rejäl stol i plast med stålben, lär inte gå sönder i första taget =). Till matrummet där vi redan har ett bord som får duga tills vidare, valde vi stolarna Henriksdal. Med tiden behöver vi även ett nytt bord dit och ett nytt vitrinskåp eftersom det vi har också är ett skit-skåp från Haléns. Ska aldrig mer handla där!!

Sedan var det arbetsrummets tur att få sig en uppfräschning, åtminstone en delvis. Det fick bli skrivbordet Fredrik med inbyggd kabelkanal under bordet och hyllor ovanpå. Perfekt för datorhögtalare, mina radioprylar, papper etc. Ska nog övertala Maria om att hon också ska ha ett sådant nästa vända vi åker dit vilket nog måste bli i mellandagarna. Arbetsrummet skulle också behöva nya hyllor och kanske väggskåp som jag fått lite pippi på men det får vänta tills bättre tider.

Nästa steg i processen (jag hoppar över mat och fika och toa-besök :) ) blev vardagsrummet som behövde en ny TV-möbel. Det fick bli Bestå med tillhörande överskåp vilket jag tror blir kanon. Då får vi nästan plats med HTPC’n även om man får ta upp lite i bakstycket för att låta den sticka ut lite.

Sedan är det sovrummens tur. Dit behövs både garderober och fotöljer men det är så stora och jobbiga grejer att det får bli en internet-beställning.

Eftersom elen äntligen är klar på övervåningen så kompletterade vi med 2 taklampor till Jesper och en till hallen på övervåningen där det rått totalt mörker i flera år. Och bestick har samma förmåga som strumpor att försvinna så vi fyllde även på det förrådet.

Slutligen bar det av mot kassorna. Här märktes det att det var mycket folk. Jag är inte avis på kassörskorna på IKEA. Bara struliga stora varor där streckkoden alltid är vänd åt fel håll. Såklart även på våra tre vagnar. Men ut kom vi och efter mycket pyssel och bök lyckades vi även kvittera ut matbord och skrivbord från varuutlämningen. Av någon outgrundlig anledning får man hämta en del saker på andra ställen. Förmodligen på grund av platsbrist i ta själv-lagret. Och efter att ha lämnat in allt i hemkörningsdisken och beställt leverans tills imorgon mellan 9–13, sjönk man liksom ihop på en soffa i entrén ett par minuter innan man orkade ta sig vidare hem :)

Men säga vad man vill om IKEA, men deras köttbullar, sås, lingon och potatis, kaffe och kanelbullar är suveränt goda!

[tags]Jul, Julhandel, Julfirande, Nyår, Nyårsfirande, IKEA, Halens, Möbler, Kök, Köksmöbler, Arbetsrum, Vardagsrum, Vitrinskåp, Inredning, Heminredning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.