Julen är över

Så var då julen 2008 över. Kvällen före spenderade vom vanligt med inslagning av julklappar och provsmak av julskinkan och sådant när barnen gått och lagt sig. Det blev en sen kväll. Jag fick till och med åka till jobbet för att hämta två julklappar som jag glömt där.

Dagen började som vanligt med grötfrukost och öppning av en liten julklapp var. Det var bland annat lite kläder och filmen Dårfinkar & dönickar som vi hittade på DVD och är en gammal ungdomsfilm från -88 eller -89. Vi tittade på filmen och slöade och väntade på mormor, morfar, Jenny och Jonas. När dom kom ägnade jag och Jonas lite tid åt att försöka fixa lite med vår krångliga mediadator men det gick väl sådär.

Julmaten ser man ju fram emot varje år men det blev en kort måltid och man blev fort mätt och det smakar liksom aldrig lika gott som man förväntar sig. En anledning var säkert att barnen snabbt ville upp och öppna julklappar och frustrationen var såklart stor.

Julklappsöppningen var inte alls så jobbig som den brukar vara. Det var i och för sig länge sedan den var sådär jobbig och ångestframkallande. Men i å r var verkligen första året när inga vuxna gav varandra någr vilket var oerhört skönt. Det var bara barnens jul i år, precis som det ska vara om det ska vara. Jag och jonas pratade om att det vore skönt att helt skippa julen, dra utomlands till värmen. Men det kostar ju det med.

Årets julklappar blev väl lite dyrare än tänkt men kändes ändå rätt välgenomtänkta. Emilia ochJesper fick egna datorer, Asus små Eee box som är både billiga och små. Jesper fick legomodeller och Emilia fick gosedjur och Petshop-saker. Denise fick en ny säng (som vi inte köpt än), godis, kläder och lite sådant. Miranda fick prinsesskläder och sådant gulligt :)

Efter julklappsutdelningen blev det kaffe, ost och kex och vin och musik via Spotify och det var rätt slappt och skönt. Jesper byggde lego med mormor och morfar och jag kopplade in Emilias dator.

Idag är det juldagen och det är en av de 5 skönaste dagarna på året. Man äter lite rester, tittar på film, går ut och går och slås av hur många som gör likadant som man aldrig annars ser. Antingen är det stressen som släpper, ångest över allt ätande eller något annat som gör att folk vill ut och gå. Och det är samma sak varje år. Precis som på nyårsdagen och påskdagen.

Nu siktar man bara på nyår och januarisolen och långsamma med stadiga kliv mot VÅÅÅR! Jag har redan börjat pilla på båtsakerna vilket är ovanligt tidigt i år =)

[tags]Jul, Julfirande, Julmat, Julångest, Julstress, Julstök, Nyår, Nyårsafton, Nyårsfirande, Nyårsmiddag, Nyårsmeny, Nyårsmat, Fyrverkeri, Fyrverkerier, Fyrverkeripjäser, Smällare, raketer, Högtid, Högtider, Vinter, December, Barndomsminnen, Barndom, Ångest, Oro, Stress[/tags]

En kommentar till “Julen är över”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.