Resa till Danmark del II

Så har då resan hem påbörjats, en mycket lång resa på väldigt kort tid. Den började kl04:00 igår morse och avslutas ikväll kl22:30 då jag förhoppningsvis kommer vara hemma. Trött men nöjd!

När vi kom fram till vårt mål vid 14:30 bjöds vi på dansk ”frukost”, dvs lunch bestående av mackor av den mörka danska typen, ”smörebröd” eller något liknande heter det väl. Med bland annat leverpastej, och inte med sådana tunna diskreta skivor man tänker sig hemma. Man kunde hitta brödliknande materia under berget av leverpastej :D Själv tog jag en macka med ägg och räkor. Väldigt mäktigt, rejält och gott!

Efter maten gick vi igenom programet och fick sedan en rundtur i produktionen och blev presenterade för medarbetare. Sedan hamnade vi i labbet för att som ekorren gå direkt på nötens kärna. Ett problem vi försökt förklara under lång tid fann snabbt sin förklaring och förhoppningsvis med tiden även sin lösning. Lite tips och trix gicks igenom angående skruvande i produkterna.

Vid 18 gav vi oss iväg ut på lokal för att äta mat. En fantastiskt bra restaurang. Jag drack vin och åt kyckling från grillen med mina favoritpommes, stora rejäla bitar.

När vi sa adjö till våra värdar landade vi i hotellbaren, tog en nattpilsner och pratade igenom en del innan det blev en rätt tdig kväll. Tacksamt för mig som nästan hållit igång i 20 timmar. Just då kände jag mig dock oförskämt pigg.

Dagen har också varit trevlig och givande med produktgenomgång och problemanalys och lite marknadsföring. Avslutades vid 12-tiden med ”smörebrödsfrukost” samt tack och hejdå.

Resan hem genom Danmark gick smidigt och vädret visade sig från sin bästa sida. Tidsplanen vi skapat klaffade perfekt eftersom jag gled in på Malmö Central 29 minuter innan tåget gick. Och nu lägger jag åter rälsmil bakom mig.

Maten jag justätit var helt OK. Någon risröra till förrätt, fisk med potatis som varmrätt och någon sorts päron med nötflarn och vanilj till efterrätt. Väldigt små portioner men helt OK och alldeles lagom. På väg hem bestämde jag mig för att ge SJs bredband en ny chans eftersom det ändå ingår i första klassbiljetten. Och visst, det fungerar men är väldigt segt i jämförelse med det mobila bredbandet. En enda tappad session och det åker fram istället.

Nu återstår bara sista timmen hem och det ska bli väldigt skönt. Jag harinte handlat något i Danmark men har dock med mig ett roligt minne hem, se bilden nedan :D

[tags]Tåg, X2000, SJ, SJ Prio, Första klass, Mobilt bredband, Bredband, Tjänsteresa, Resa, Stockholm, Malmö, Köpenhamn, Danmark, Öresundsbron[/tags]

Horsens, Central Denmark Region, Denmark

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.