Ny rigg, Yaesu VX-177

yaesu-vx-170_177Idag damp den ner en ny rigg med posten, en Yasu VX-177. Det är en ren UHF/70CM-rigg och tanken är att den ska ersätta min VX-7:a.

Det var egentligen inget fel på VX-7:an men när jag skaffade den hade jag kört FT-60 en tid och det var en bra rigg. Enda nackdelen med FT-60 var att laddaren inte fick stå i mer än max 4 timmar. Sedan var man tvungen att koppla ur den för att undvika överladdning. Det fanns förvisso mer smarta laddare men det hade jag missat. Den sortens laddningsteknik passar i alla fall inte in i mitt liv.

Så jag skaffade VX-7 mest för att den skötte det där helt själv. Men jag tyckte mig genast märka en försämring i känslighet i mottagaren. Dels var riggen mindre till formatet vilket jag ju tror spelar roll. Så har jag gått runt och klurat lite och bestämde mig till slut för VX-177. Jag tycker den är trevligare i formatet, större och mer ”radiokänsla” och lite tyngd i den. Fick möjlighet att klämma på en annan amatörs exemplar och det var då jag bestämde mig.

Nu ska den laddas och programmeras och sedan kan jämförelsen börja. Den har en liten kort antenn vilket man väl undrar om det ska fungera men eftersom det bara är 70cm-bandet så kanske det gör det. Vi får se, annars får man använda en längre antenn. Just nu känns det åtminstone väldigt bra!

Specifikation

 • Uteffekt 5/2/0,5 W valbart

 • Kanalsteg 5/10/12,5/15/20/25/50/100 kHz

 • Frekvensområde 420-470 MHz (RX), 430-440 MHz (TX)

 • Trafiksätt FM

 • Drivspänning 7,2 V (batteri), 6-16 VDC (extern)

 • Antennkontakt SMA

 • Storlek 60 x 120 x 32 mm

 • Vikt 390g (med batteri och antenn)
 • [tags]Amatörradio, Yaesu, Yaesu VX-177, Yaesu FT-60, Yaesu Vx-7R, Yaesu Vx7R, VHF, UHF[/tags]

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.