Resa till Liseberg del II

20090813 Flumeride familjebildAlla bilder hittar du under våra semestersidor Göteborg 2009.

Det är något speciellt med frukostbuffé på hotell. Egentligen är jag inte så mycket för frukost men det är väl lite som med själva tågresan, man känner att man är på väg. Så är det nog med frukosten, manär inte hemma. Alla sorters pålägg, juicer, kaffet, alla sorters flingor och ägg. Och såklart var detta även stort för barnen, att kunna gå och hämta när och vad man vill. För att inte tala om lyxen att få dricka så mycket oboy man vill =)!

Men inatt har vi alla sovit katastrofdåligt. En orsak är väl normen att en familj består av 2 vuxna och 2 barn efter vilket allt kretsar både vad gäller hotellrum, evenemangspaket etc. Vi som hade lämnat bort ett barn denna resa var ändå för många och fick därför ha ett barn hos oss i dubbelsängen som låg och sparkades. En kudde saknades, dubbelsängen som ständigt gled isär och ett fönster glömde vi stänga så alla nattens ljud av spårvagnar, ösregn och springande människor väckte oss stup i ett =).

På förmiddagen fick vi gå och handla lite kläder vi glömt hemma samt shampoo innan vi kunde duscha och göra oss i ordning för starten på det stora äventyret.

Vi hade fått en sumarisk vägbeskrivning men på den gick vi längs Avenyn upp till Götaplatsen, ner på Södra Vägen och bort mot Liseberg. Det var inte särskilt svårt även om vi missade själva huvudingången och råkade gå bakvägen in. Men där var det betydligt mindre folk så det blev en ren vinst =). För oss alla skulle spårvagn tur och retur kosta 200kr, så att gå 1,4km var ett lätt övervägande. Således lika sjuka priser som hemma vad gäller lokaltrafiken!

320kr inträde och 1950kr 2-dagars åkpass senare stod vi äntligen inne på Liseberg. När vi varit på toa och barnen fått sådana där ”tappa bort-band” runt armen var vi redo att sätta igång. Att tappa bort Emilia som vi gjorde om så bara för en kort stund när vi var på Gröna Lund var något av det värsta jag vart med om. Kanske inte för att jag var så rädd att hon skulle försvinna för alltid. Man hittar ju varandra förr eller senare, men den rädsla och skräck hon måste ha känt har jag väldigt bra kontakt med.. De stora barnen kan åtminstone våra mobilnummer utantill och vet att vi inte går någonstans utan dem. Värre när man är liten och det ska jag aldrig uppleva igen!

Dagens åkande blev väldigt upplevelserikt. trots de ganska långa köerna hann vi åka Flumeride och berg och dalbanan Balder. Båda dessa var något av det bästa jag upplevt i åkatraktion. Den lite mindre Lisebergsbanan påminner väldigt mycket om vår JetLine på Gröna Lund fast kanske snäppet bättre. Men i jämförelse med Balder blev den snabbt tråkig =).

Köandet på sådana här ställen är rena glädjedödaren. Det blir kanske 10–15 åk på en dag om man har tur. Men att spendera upp emot en halvtimme i kö för de mest populära atraktionerna är inte så roligt. Ändå är Liseberg bättre än Gröna Lund eftersom det finns mer yta och inte är lika trångt. Kändes inte heller lika stimmigt och bullrigt och det fanns gott om yta där det var tyst och lugnt om man behövde det.

På kvällen vid 7-tiden kom tre kollegor för att träffa oss. Vi satt ner en stund, käkade och tog en öl och pratade lite med Magnus Bäcklund tolkandes Tom jones-låtar på stora scenen i bakgrunden. Sedan gick vi till dansscenen och tittade på en fjärde kollega, Roy, som normalt spelar i Öckerö Big Band min nu gästspelade i Frölunda Big Band. Inte alls min musikstil men jag kan tycka att dom är väldigt duktiga! 12–14 väldigt samspelta som inte missar många hörbara toner. Att jämföra med vissa skränigare rock/punkband på 3–4 personer som har svårt att hålla sig till samma låt och tonart =).

Men vi tröttnade snart och letade upp våra barn och spenderade sista timmen med att åka i de klart kortare köerna. När tivolit stängde kl23 gick vi ut genom huvudentrén och gick sakta tillbaka mot hotellet. Jesper som är utrustad med ett otroligt lokalsinne guidade oss hela vägen hem. Det var full fest i stan tack vare Göteborgs kulturvecka och Go West så det fanns mycket för barnen att titta på.

Nu är vi åter på hotellet och inatt blir det nog inget snack om att sova gott. En extra kudde har vi fått av receptionen och det glömda öppna fönstret är nu stängt. Bara svaga ljud av fest och spårvagnar utanför. Och nu ska vi sova och jag med en känsla av att jag älskar Göteborg!

[tags]Familj, Barn, Resa, Semester, Göteborg, Spårvagn, Lokaltrafik, Avenyn, Götaplatsen, Liseberg, Tivoli, Nöjesfält, Nöjespark, Berg och dalbana, Berg-och-dalbana, Balder, Kanonen, Flumeride, Storband, Öckerö, Magnus Bäcklund, Tåg, SJ, SJ Prio, X2000, Hotell, Hotel Robinson, Go West, Frukostbuffé, Frukostbuffe, Buffé, Buffe[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.