Tripp till Almåsa

Jag och min kompis hade lite ärenden ute på Almåsa Konferens i helgen och jag har flera gånger när jag gått där vid bryggorna tänkt att här borde jag någon gång ligga med båten. Så den här helgen gjorde jag slag i saken. Lite omväg och omständigt att åka förbi Almåsa ner till marinan, hämta båten, köra den hela vägen upp och samma sak hem igen. Men båt är alltid båt och betydligt roligare =)

När min co-pilot Egge anlände igår gav vi oss iväg. Vi åt medhavd lunch i båten innan vi åkte. Vädret enligt prognoserna stämde överens med verkligheten, ganska varmt och trevligt men kraftiga västliga vindar i kulingstyrka i byarna. Men den typen av vindar drar inte upp någon sjö att tala om den streckan vi färdades. Det var inte ens särskilt gropigt när vi åkte Horsfjärden upp med fastländet som skydd mot vinden. Byarna var såklart kraftiga och tog tag i båten och det var lite pyssligt att lägga till med kraftig vind snett från land.

Väl ute på Almåsa passade vi på att bada och basta, grilla på bryggan och besöka baren. Söndagen var ganska avslagen och efter frukost förberedde vi hemfärd genom att städa båten och hämta Egge igen. Vägen hem gick också bra trots kraftigare motvind som vridit mer mot sydväst. Men inte heller idag var det någon sjö att tala om. Och trots att det blåste så sken solen och det var behagligt i vinden och precis som vanligt underbart ute på sjön. Man får nog ställa sig in på att det här var en av de sista turerna med den här typen av värme. Men förra året var vi ju ute och åkte så sent som den 18:e oktober och det var behagligt väder så än är båtsäsongen inte slut.

Under vägen dit och tillbaka lekte Egge med en GPS-spårningsapplikation till syn nya telefon. En applikation som spelar in ens rörelser och lägger upp det på Google Maps. Så här nedan kan man se vår färd. Onödigt men väldigt kul =)


Visa Wik-Inn – Almåsa på en större karta

[tags]Windy, Windy 22, Båt, Båtar, Båtliv, Horsfjärden, Almåsa, Almåsa Konferens, Marina, Varv, Google Maps, GoogleMaps[/tags]

Stockholm County, Sweden

2 reaktioner till “Tripp till Almåsa”

  1. Tack för att du visat de jag letat efter med ljus och lykta under en tid. Ska ut på ett äventyr till våren. Lite längre cykeltur tänkte blogga på vägen och vill visa mina dagsetapper med lite foton och grejer. Kan du berätta lite mer om vilken telefon lite hur du gör för att det ska bli synligt m.m. Eller kanske någon annan läsare vet något jag behöver veta.

    1. Hej, trevligt att du hittade hit!

      Just den här trippen är sparad av en HTC Hero-telefon med inbyggd GPS och ett program som sparar GPS-spåret i Google KML-format. Sedan kan man importera spårfilerna i Google Maps och skapa en karta för ett specifikt resmål etc. Tror att en del telefoner gör det där mer eller mindre automatiskt. Själv använder jag Apples iPhone och en programvara som heter ”TrackRec” som sparar spåret i en fil som jag sen får ladda upp manuellt. Har inte undersökt så noga om iPhone kan göra det automatiskt, jag använder det inte tillräckligt ofta för att orka engagera mig =) Men kul när man behöver det.

      Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.