Hjälpmedelsvisning

Idag har varit ännu en lördag med arbete. Synskadades Riksförbund har haft så kallat medlemsforum i ABI-distriktet, dvs Stockholms och Gotlands län. En massa aktiviteter och föreläsningar och hjälpmedelsföretag som ställt ut.

Vi plockade upp vårt standardsortiment med en scanner/läsmaskin, netbook-dator med små punktdisplayer och ett par kameralösningar. Och såklart mobiltelefoner. Den stora grejen den här gången var såklart iPhone med skärmläsaren VoiceOver.. Förvisso säljer vi inte iPhone, det får ju bara några operatörer göra. Däremot är vi grymt bra på att utbilda och visa att och hur det funkar. Läs mer om mina egna iPhone-upplevelser.

Och trots att det är lördag och jag nog gärna skulle legat kvar i sängen är just sånt här aktivt direkt arbete bland det roligaste. Träffa folk och visa grejer. Grejer som löser kanske de enklaste vardagsproblem så som att märka saker i skåpen eller skivsamlingen, eller läsa sin egen post utan hjälp av utomstående till mera avancerade problem som att klara skolan eller arbetet. Det är grymt inspirerande!

Nu har vi stått här i 4½ timme och min son har varit med och hjälpt till. Han är grym på iPhone både med och utan talsyntes. Men nu packar vi ihop för idag och åker hem. Nästa vecka väntar den tre dagar långa mässan Id-dagarna på Factory i Nacka Strand. Så det här blir som en liten förövning =)

[tags]Arbete, Jobba, Lördag, Helg, Synskadades Riksförbund, SRF, Mässa, Utställning, Hjälpmedel, Synskadad, Synskadade, Blind, Blinda, Id-dagarna[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.