iPhone 3GS – väntan är över!

iPhone 3GS 20090608 300x255Nu är väntan äntligen över! Jag beställde min iPhone 3GS i augusti och då var det 4–6 veckors väntetid på den svarta 32GB-modellen som jag absolut ville ha.

För två veckor sedan kom en av firmans enheter som jag har passat på att bekanta mig med under tiden och hunnit få ett första intryck. Så nu när jag har fått min egen finns egentligen inget direkt nytt att börja kika på. I den ”gamla” hade jag redan installeratprogram, börjat synka kalender och kontakter och lärt mig trivas riktigt bra med funktionerna.

Det var väldigt smidigt att flytta in i den nya telefonen. Efter aktivering, bara att läsa tillbaka en säkerhetskopia från den förra telefonen för att få tillbaka alla inställningar, program och övrig data. givetvis strulade synkningen med MobileMe men det hade jag nästan förväntat mig. Det är bara med Windows Mobile-enheter och ActiveSync det i stort sett fungerat felfritt. Det vilar en förbannelse över mig och kalendersynkronisering. Har förutom med ActiveSync, fått det att fungera klanderfritt, varesig med Nokia-telefoner eller min nuvarande iPhone. Den uppvisar samma brister att den skapar dubbletter och förstör så att man ständigt håller ett vakande öga på att man har en fräsch backup av sin PST-fil att backa tillbaka till. Då har synkningen med iTunes fungerat klart bättre. Men tjänsten MobileMe vill jag verkligen få att fungera bra.

Att uppdatera sin kalender i datorn och telefonen uppdaterar sig själv via WLAN eller mobilnätet, helt suveränt — om det funkar.. Men jag ska köra MobileMe testperioden ut, 60 dagar så får vi se hur bitter jag är efter det =).

Nu ska jag jobba vidare och mer intryck kommer säkert framöver. På lördag och onsdag till fredag nästa vecka är det stora hjälpmedelsvisningar då det säkert lär frågas en hel del om iPhone.

[tags]Datorer, Apple, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, Macintosh, Mac, MacBook, MacOs, OSX, OSX Leopard, Leopard, Safari, OpenOffice, Open Office, iTunes, MobileMe, Audium X, Audium, Assistiveware, iVox, VoiceOver, Skärmläsare, Talsyntes, Synskadade, Blind, Blinda, Tillgänglighet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.