Ställt oss i bostadskö del III

Det har faktiskt varit lite jobbiga och påfrestande dagar sedan vi ställde oss i bostadskö i januari i år. Då hade vi insett att vi i flera år gått och längtat tillbaka till vår trånga fyra. Egentligen var det kanske inte mest själva lägenheten vi längtade till, även om vi trivdes enormt bra med den inglasade balkongen och den perfekta innergården barnen kunde leka på utan rädsla för trafik. Det var nog mest läget rent allmänt. Precis i kanten av ett stort grönområde, tio minuters gångväg till pendeltåg och köpcentrum, 1 minut till buss och 5 minuter till en liten ICA-butik.

Och ännu jobbigare blev det när vi faktiskt bara lite knappt två månader senare fick ett erbjudande på just den lägenhet vi ville ha. En lägenhet det bara finns en av i hela kommunen och som dessutom varit upptagen av en och samma hyresgäst i över 10 år.

Man tänkte såklart att det måste vara någon form av ödets nyck och lika klart började tankarna arbeta. Trots att vi inte stod först i kön och att chansen ändå var ganska liten att lägenheten skulle bli vår, började man planera i huvudet. Planera för hur man skulle genomföra en ännu smidigare flytt, bättre packat, bättre struktur. Vad som skulle kastas och vad som skulle sparas och självklart, hur man säljer ett hus! Om vi skulle lyckas få det sålt tills det var inflyttningsdatum i den nya lägenheten och om vi skulle bli kvitt alla lån och vad vi skulle behöva renovera färdigt här hemma för att få ett så bra pris som möjligt.

En väldigt skräckblandad förtjusning låg jag och lekte med alla dessa funderingar när jag skulle sova, kväll efter kväll som en annan form av att räkna får. Något värre blev det i torsdags när bostadsbolaget ringde och meddelade att vi skulle prövas som hyresgäster! Tänk om vi var såhär nära nu och föll på kreditupplysning eller för låga inkomster! Men allt var över på ett dygn! I fredags ringde de och meddealde att lägenheten var vår och vi bokade kontraktsskrivning idag!

Därifrån har vi just kommit med ett underskrivtet hyreskontrakt och är naturligtvis oerhört glada. Det satte en enorm sten i rullning, vi ska göra klart det sista i vårt hus och sälja det, men det är en annan historia =)!

[tags]Familj, Barn, Bostad, Boende, Bostadskö, Bostadsmarknad, Bostadsmarknaden, Hus, Villa, Radhus, Hyreshus, Hyresrätt, Lägenhet, Haninge, Handen, Blinda, Synskada, Synskadade[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.