Sälja huset del IX

Igår hade vi den fjärde husvisningen som inte gick så bra, ingen kom! Sådant händer givetvis mäklare hela tiden och just nu är det väldigt mycket objekt ute och köptrycket sjunker lite nu när man närmar sig skolavslutningar och midsommar. Men för oss som befinner oss lite under tidspress känns det så klart inget vidare.

Betydligt bättre kändes det idag när mäklaren ringde och meddelade att en familj från helgens visning som skrivit på en intresseanmälan lagt ett bud som vi valde att acceptera. Vi kom överens om datum för tillträde och köparna proppsade på en kontraktsskrivning redan ikväll och tid bokades.

Men bara 2 timmar före mötet på Mäklarhuset ringde köparen och drog sig ur på grund av driftkostnaderna =)! Just vad gäller uppvärmning av vårt hus ligger vi tydligen långt under snittet enligt den energideklaration vi gjort. Vad gäller hushållselen är vi storkonsumenter men sådant styr man ju i allra högsta grad över själv. Men framför allt är det kanske något man funderat och diskuterat igenom INNAN man lägger ett bud och bokar möte för att skriva kontrakt.

Det kändes mycket tråkigt och som ett märkligt beteende. Men trots att man vart uppe på glädjetoppen och nu vänt ner igen, kanske det var lika bra. Vem vet vad man strulat om nästa gång?

Så nu blir det att köra ett nytt varv med förnyad annonsering och nya visningar och allt blir ytterligare några veckor fördröjt och planeringen för flytt är nu väldigt flytande.

[tags]Hus, Hem, Bostad, villa, Radhus, Bank, Banker, Bolån, Lån, Huslån, Ränta, Räntor, Skatt, Skatter, Reavinst, Mäklare, Mäklarhuset, Husförsäljning, försäljning, Sälja Hus, Sälja Bostad, Hemnet, Hemnet.se, Husvisning, Radon, Radonmätning, Energideklaration[/tags]

3 reaktioner till “Sälja huset del IX”

  1. Men fy va trist!!! Att det ska va så himla svårt att få det sålt! Jag lider med er! Stor kram till er alla

    1. Ja det är lite märkligt. Det är ju i klart bättre skick än många andra och ovanligt stort för att vara radhus. Hur många sådana på tre våningar och 170kvm och 8 rum hittar man och till det priset?

      Jag tror mest det beror på att vi var lite sent ute på säsongen. Väldigt många objekt ute. Vi får se vad som händer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.