Motorhelg med Aktiva Synskadade

I helgen så var Jag, min lillasyster Emilia och en kompis till mig Madde uppe i mälargårdarna ensamma. Det var motor helg och vi har fått gjort en massa saker.

Vi tog tåget från Handen till centralen och sedan där efter tog vi tunnelbanan mot Fruängen. Vi gick av vid Telefonplan och inväntade bussen som skulle föra oss till mälargårdarna. Det var otroligt kallt ute och vi fick vänta ett tag innan bussarna kom. Det tog ungefär 2 timmar att färdas med buss. När vi kom fram så lämnade vi sakerna i rummet och sedan var det kvälls fika med mackor och te. Under kvälls fikat informerar dem om allt som kommer hända under helgen.

Efter fikat så gick vi runt och tittade lite och eftersom det var första gången för Madde så visade vi henne vart allt låg och hur det såg ut där. Sedan gick vi in i det så kallade ”brasrummet” och tittade på tv och tog det för det mesta bara lugnt.

Lördag

Vi vaknade mycket tidigt och gick upp för att få i oss lite frukost och ladda in för dagen som skulle vara händelserik. Med mycket aktiviteter och grillning. Efter frukosten så fick vi reda på vilka som skulle ta hand om köks tjänsten under helgen. Som tur var slapp vi. När det var färdigt gick vi in i rummet igen och gjorde oss i ordning för en lång dag ute i solen. Vi skulle tillbringa större delen av dagen på isen nere vid sjön. Vi klädde oss varmt så vi kunde klara dagen och inte frysa. Snart nere på isen så fanns det massor utav maskiner vi kunde testa att köra. Som T.ex

Bil, fyrhjuling , kross. Vi testade allt förutom krossen. Både madde och jag körde bil med Pelle. Medan körde Emilia runt på fyrhjulingen som en annan dåre. Vid lunch tid så serverades korv och hamburgare med tillbehör. När vi ätit oss mäta och var helt klara så drog vi ut på isen igen för att köra ännu mer. Det var sjukt kul att köra exempel vis bil eftersom det var första gången och något jag inte kommer få göra senare i livet. Fyrhjuling har jag kört förut och är nu så pass vann att jag kunde köra som en dåre. Madde tyckte att jag och Emilia var lite galna. Men förstår henne…haha.

Till middag fick vi kött och potatis och en god gräddsås. Vi var väldigt trötta på kvällen och nöjde oss med att ligga i soffan och titta på en bra film och äta massor av snacks och dricka läsk. Efter filmen spelade vi lite spel innan vi gick och la oss. Vi somnade väldigt snabbt.

Söndag

Som föregående morgon så gick vi upp väldigt tidigt och åt frukost. Laddad in för en städ dag, Efter frukosten som var den samma som går dagen var väldigt god och vi njöt. Vi gick och klädde oss för att hinna köra lite Bil och Fyrhjuling innan lunchen och städningen. Vi körde inte lika mycket idag som går dagen. Utan vi tog det väldigt lugnt och skönt men ändå hade vi väldigt kul. Efter lunchen så började vi städa vårt rum som var väldigt rörigt efter helgen och vi hade svårt att hitta alla våra saker. När vårt rum var rent och snygg så gick vi ut för att hjälpa till med resten av huset. Vi tog hand om matsalen och datarummet. Det gick väldigt fort och snart var klockan 16:00 och bussen skulle av gå från mälargårdarna. Vi lämnade Mälargårdarna nöjda och glada och framför allt Emilia som fått köra vilt på isen och hur snabbt hon ville.

Snart var vi framme vid telefonplan och på väg hem. Vi tog tunnelbanan mot Stockholm Central och sen Pendeln mot Västerhaninge och hemma väldigt snart. När vi kom hem så fick vi i och lite middag och var nöjda och trötta.

[tags]Aktiva Synskadade, Familj, Barn, Ungdom, Fritid, Fritidsaktiviteter[/tags]

2 reaktioner till “Motorhelg med Aktiva Synskadade”

  1. Gnistrande Denise. (kunde tyvärr inte va me själv denna helg). Hoppas srt träffa er igen på Mälargårdarna, å köra mera förståss, /A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.