Alla gamla grejer…

ipod_video_60gb_blackJag vet att många nog skulle påstå att jag är fånge under prylarnas begär. Och med all rätta, det är bara att läsa lite här i bloggen så behöver man inte vara geni för att förstå det. Och ”inom mig” finns det två typer av glädje över prylar, sådana som faktiskt löser problem, en situation eller ett faktiskt behov. Man känner när man köper just den prylen, att det där var bra.

Sedan finns det också de prylarna som bara är coola, roliga och när man köpt dem försöker man skapa behovet. Eller som vårt gamla galna gäng alltid sa ”det går” när man frågade varför man behövde en pryl eller varför något skulle lösas med teknik som egentligen gick lika bra utan. Och det är väl precis sådant som driver världen framåt så det är inget fel i det. Det är lite dyrt men ”det är bra för Sverige” =)!

Men det finns en baksida som jag har svårt med. Just nu ligger en fin iPod Video 60GB på bordet bredvid mig. Jag hittade den i en låda och satte den på laddning mest för att batteriet inte ska gå sönder. Min namn är graverat på baksidan och jag minns väl när jag köpte den. Jag skulle åka på en kurs med min dåvarande hund Gustav och jag minns hur lyrisk jag var när jag åkte och hade min första riktiga iPod tankad med musik och ljudböcker inför resan. Maskinen var inte särskilt tillgänglig men jag lärde mig hantera ”klickhjulet” för att räkna mig fram till rätt spellista eller bok.

Nu är den ersatt av min iPhone och iPod Nano. Jag tycker fortfarande min gamla iPod Video erbjuder ett klart bättre ljud och orkar driva lurar som varken Nano eller iPhone gör lika bra, men jag använder den så klart inte längre. Jag har dessutom en iPod Video 80GB liggande, som jag ärvt av en kamrat med deffekt batteri. 400kr så är den också helt OK men inte heller den kommer någonsin användas mer.

Problemet är bara att de knappast går att sälja eftersom jag inte ens hittar någon att ge bort de till. Och slänga fullt fungerande bra grejer går bara inte! Så om ingen vill ha dem kommer de ligga här i lådan och skräpa tills båda batterierna är helt slut eller de är så gamla så de varken går att laga eller använda och måste slängas då istället.

Och i källaren står 2 uttjänta ljudsystem, en fin Sony-förstärkare med en knäckt antennkontakt men i övrigt fin med tillhörande satelithögtalare och ett Samsung-system med CD/DVD/MP3-spelarstapel och tillhörande baslåda men utan högtalare. Kommer heller aldrig mer att nyttjas men jag kan inte gå med dem till grovsoporna. Och skulle jag göra det skulle jag vilja sätta en lap på ”lite fix men fungerar” i hopp om att någon kan ha glädje av grejerna.

Och då tänker säkert den kloka läsaren att det finns skänkes-sidor! Javisst, men jag ids inte det heller för då känns det mer som mer jobb än att slänga. Snacka om moment 22!

Så om någon vill ha 2st iPod video, en Sony-förstärkare av mellanklassen och ett delvist Samsung-system så lägg era kommentarer här. Finns för avhämtning i södra Stockholm. Jag har bestämt mig att när semestern börjar och inlägget är gammalt så blir det soporna och hur mycket än kroppen skriker NEJ!

[tags]Musik, MP3, MP3-spelare, Apple, iTunes, Ipod, iPod Video[/tags]

Stockholm County, Sweden

En kommentar till “Alla gamla grejer…”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.