Flaskpost från Rånö del I

SÅ VAR DET PACKAT, LARMAT OCH LÅST HEMMA OCH DAGS FÖR ÅRETS VERSION AV VECKA I SKÄRGÅRDEN. JAG TROR ATT ALLA HAR SETT FRAM EMOT DET FAST PÅ OLIKA SÄTT OCH MED OLIKA SÄTT ATT VISA DET. VISST HAR DET FÖREKOMMIT MUTTER OM ATT VARA BORTA FRÅN STAN OCH VÄNNER SÅ LÄNGE MEN IDAG PÅ DAGEN D FÖREKOM MÄRKLIGT NOG BARA POSITIVA MINER OCH ALLT FLÖT PÅ BRA.

I ÅR PROVAR VI EN NY METOD VAD GÄLLER MATEN. FÖREGÅENDE ÅR HAR VI NÄSTAN INTE SLÄPAT NÅGON MAT ALLS MED OSS UTAN KÖPT ALLT PÅ PLATS. I ÅR PLANERADE VI ALLA MÅLTIDER OCH KÖPTE MED OSS KONSERVER OCH EN DEL TORRVAROR OCH PACKADE ALLT SAMMANS I EN STOR PLASTLÅDA MED SNÄPPLOCK. ETT KLART STORT KOLLI MEN KOMPAKT OCH SMIDIGT ATT BÄRA JÄMFÖRT MED TIDIGARE ÅR DÅ VI SLÄPAT LÖSA FÖREMÅL OCH MAT I PÅSAR. Vi har också provat varianten att inte ta någon mat alls med oss och istället handla allt på plats vilket i en lanthandel blir ganska dyrt. Dessutom blir handlandet utan planering dyrt i sig.

Även i år fick vi hjälp att köra större delen av packningen ner till Nynäshamn vilket underlättade enormt. Väl i Nynäshamn var det bara att lasta ombord allt på skärgårdsbåten och det gick väldigt smidigt. Tyvärr blev det ingen egen båt i år heller på grund av alla problem jag har.

Annars har den första dagen förflutit helt normalt. Framme på Rånö hämtade vi ut våra stugnycklar, bokade bastu för hela veckan och handlade inför morgondagens frukost i lanthandeln innan vi gick mot stugbyn.

Sedan spenderades resten av dagen i en solstol trots att vädret större delen av dagen bara bjudit på ett lätt duggregn. Middagen bestod av spagetti och Felix färdiga köttfärssås på burk som är så underbart god. Det är märkligt hur så enkel mat intagen på papperstallrikar sittande vid ett lätt lutande träbord i duggregn kan kännas så lyxigt!

Som vanligt har barnen redan provat på alla veckans aktiviteter redan de första timmarna. Vi hann knappt landa innan pysslet åkte fram och de satt och byggde slangbellor av toarullar och avklippta ballonger och sedan åkte kartongen med gula ärtor och ärtrören fram. Ett krig i liten skala bröt ut och nu är gräsmattan full av ärtor, men trots att jag visste att det var roligt blev jag ändå förvånad över exakt hur kul så enkla leksaker är =).

Veckans första bastu ägde rum ikväll och trots att termometern visade 19 grader i vattnet bet det i skinnet och antingen är det något fel på termometern eller så har jag blivit badkruka deluxe värre än vanligt. Men det var inte bara jag som tyckte det kändes som 16 grader så jag lägger min röst på en trasig termometer =).

Och nu har vi avslutat dagen med té och bullar framför den öppna spisen och jag känner tydligt att just inatt kommer det inte bli svårt att sova!

Bilder från veckan kommer sedan publiceras under semestersidorna.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.