Flaskpost från Rånö del II

Det är verkligen skönt att vara här. Nog för att jag just inatt sovit illa och vaknat flera gånger av att fingrar och armar domnat eftersom det är brist på huvudkuddar, men jag kände mig ändå utvilad när jag vaknade i morse. Barnen är fortfarande glada och ärtkriget fortsätter direkt efter frukost. Slangbellorna byggda av ballonger och toarullar är fruktansvärt bra vapen och är alldeles för farliga för att skjuta på annat än materiella saker. Ärtrören duger bättre att skjuta på varandra. Det gör ändå tillräckligt ont =)

Jag saknar vår båt. Detta är andra året vi är här utan den. 2009 när vi hade vår Windy med oss låg den mestadels vid brygan i stugbyn trots att det inte är tillåtet. Men man slapp gå flera kilmeter upp till naturhamnen och det kändes lyxigt att ha båten så nära och kunna gå till den. Gå ner och sätta på kapellet före kvällstét och lätt och nära för att ta en tur när vädret tillät.

En annan trist sak är den urusla mobila täckningen här ute. På ostsidan av ön där butik och restaurangen ligger är täckningen obefintlig och här på västsidan där stugbyn ligger är det mycket sporadisk täckning trots öppet vatten och enbart 7-8 distansminuter till Nynäshamn. Dessutom lär det stå en mast på Nåttarö som ligger söder om Rånö. För att kunna roa sig regniga dagar tog jag med en 3G-router. För att över huvud taget få liv i den fick den läggas utomhus på en bjälke under taket över uteplatsen och även då går bredbandet upp och ner som en jojo. Och inte är det operatörsberoende eftersom det är samma åtminstone med Telia och Tele2. Det är något som definitivt kan bli bättre här.

Enda stora händelsen denna dag var en promenad till lanthandeln för att köpa bröd och mjölk samt bastu på kvällen. Inget regn idag men mulet. Men på kvällen kom solen fram och det blev riktigt behagligt. Middagen bestod av ravioli och spagettiringar och det blir verkligen gott i sådana miljöer som denna. Framför allt uppskattar man enkelheten i att under så enkla former inte behöva spendera evigheter med att laga mat.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.