Flaskpost från Rånö del IV

Den fjärde dagen har passerat och den har inte varit så olik de andra dagarna.Vaknade ganska självmant före kl9 och intog trappan med kaffe och telefon för att läsa mail och kolla nyheterna. Jag har i alla fall konstaterat att den externa antennen på min Ericsson W21 3G-router är GSM-antennen och borde således gå att förlänga eller ersätta med en bättre antenn som kan placeras uppe på ett tak eller liknande. Just här finns ju ingen affär som har 3G-antenner så det får jag undersöka när jag kommer hem och bli något för framtida behov. Bristen på fungerande internet är faktiskt ganska störande.

Efter den sedvanliga promenaden till affären för att köpa det mest nödvändiga landade vi på klipporna medan barnen badade. Regnet SMHI hotade med infann sig aldrig, i alla fall inte just här och solen sken mestadels.

Efter en liten lunch läste jag lite bok. Jag är ingen som direkt gillar att ligga stilla på en strand eller klippa för att sola. Jag blir snabbt rastlös och med barn i vattnet blir det ändå aldrig helt avslappnat. Dessutom, tycker jag det kryper på mig hela tiden och min getingfobi är inte av den ringa typen =). Stranden har dessutom det onda med sig att Bromsar trivs där och det gör jävligt ont att bli biten av dem =)!

Idag hade vi bestämt att det var dagen för besök på Rånö Källan, södra skärgårdens absolut bästa sjökrog! Det var nog första av de hittills fem åren det besöket inte skedde på onsdagen, vad det nu spelar för roll =). Därför hade vi bokat vår dagliga bastu kl16 istället för att vara rena och fräscha till restaurangbesöket. Lite irriterande är det när man bokat bastubryggan en timme och andra ändå använder den som allmän badplattform. Själv tycker jag det är en oskriven regel att man låter de som bastar vara ifred där. Och just idag satt folk på klipporna runt bastubryggan och andra badade från den.

Vi hade bokat bordet till kl18 och vädret fortsatte vara perfekt. Jag tycker stället är så grymt soft av flera olika skäl. Framför allt har de god mat, men också en soft attityd och barnen kan hämta glass och leka på gräsmattan och stranden mellan rätterna. Dessutom, att sitta i fint väder på ett stort trädäck gör att både mat och öl blir 100 gånger godare än på andra platser.

När vi ätit upp försvann barnen ner till bryggan och vi drack upp och betalade.När vi kom ner till bryggan badade våra tre stora barn och vi hade några roliga minuter när de skulle fiskas upp ur vattnet. Men just den bryggan där vi legat flera gånger med egen båt och jag känt sån innerlig lycka kom så klart saknaden som ett brev på posten. En familj i en segelbåt som antagligen varit uppe på Rånö Källan och ätit tog sin båt och puttrade iväg. Det kändes extra fel och tomt att istället gå upp för grusvägen.

När vi kom tillbaka till stugbyn satt vi en stund på stranden medan de två minsta badade men snart blev myggen allt för påträngande och vi intog stugorna igen.

Nattningsprocessen blev lång och utdragen och någon vuxenstund ute blev det inte just idag. Nu när barnen en efter en somnar in och brasan brinner i den öppna spisen, passar jag på att dricka mitt té och blogga det här och Maria läser sin bok, något hon sällan har ro till dagtid. Själv skulle jag kunna bo i en sådan här stuga och inte göra annat än att läsa och njuta av tystnaden.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.