Flaskpost från rånö del V

Nu är det fredag och bara idag och i morgon kvar innan hemresedagen är här och det märks. Barnen är retliga och uttråkade och själv börjar jag tyvärr mot min vilja känna mig lite rastlös. Fast egentligen vet jag att väl hemma igen kommer allt gå i sina vanliga spår igen och samma rastlöshet och längtan efter att göra roliga saker kommer att infinna sig bara efter ett par dagar. Det är en sådan där känsla att man inte tycks vara nöjd med något vad man än gör och vart man än är.

Men det är tråkigt att känna och märka att barnen inte verkar ha så roligt och det är lätt att känna sig misslyckad och hopplös. Är man hemma är man tråkig och ”alla andra” gör saker med sina familjer. Och gör man saker är det långtråkigt och de längtar hem. Och kanske är det svårt att klandra de när man tycks känna lite lika själv!

Men jag vet från tidigare år att det brukar börja kännas så här när veckan närmar sig mot sitt slut. Och ännu mer frustrerande att man inte riktigt tycks kunna njuta av tiden till dess slut utan man börjar packa i sinnet redan dagar innan det är dags. Men det är svårt att känna sig glad när barnen gråter och bråkar!

Nu på förmiddagen har folk vilat, läst och spelat. SMHI hotade med stora mängder regn idag men nu har prognosen ändrats. Istället är det mulet och blåsigt och bara regn hade stämt bättre med hur jag känner mig.

På eftermiddagen gick några ut i skogen och plockade blåbär och det resulterade i 1,5 liter som vi använde till en blåbärspaj nu ikväll. Ingen var direkt hungrig efter en sen lunch och klockan åtta hade vi vår bokade bastutid. Jag uppskattar de där besöken i bastun väldigt mycket för man hinner aldrig känna sig oren trots att man kanske inte tvättar håret varje dag. Ett bad i havet och en timme i bastu räcker långt.

Nu är klockan efter 11 på kvällen och samtliga barn har börjat somna in efter en kväll där de åter igen haft svårt att varva ner. Men nu när lugnet äntligen sänkt sig kan man skriva dagens blogginlägg och dricka en kopp té för att själv varva ner.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.