Grundkurs 1 med Flinga del X

13:07: Nu börjar det bli mer arbete för Flinga. De första två dagarna har vi kollat in sträckor vi kommer använda oss av med Flinga i koppel för att få känna in miljön. Man måste inte göra så i framtiden för varje ny sträcka men såhär i början är det väldigt bra. Då ger man hunden tid att kolla lite extra som de normalt sett inte gör när de jobbar i sele. Nästa gång man går där med sele, känner hunden igen sig och vet vad som kommer och förväntas och det blir oftast rätt på en gång.

Igår fick hon jobba på vägen hem men idag fick hon jobba i båda riktningarna. Vi tog resvägen med buss till jobbet och med tåg hem så det blev lite variation. Och allt flöt på väldigt bra. Jag skrev någon dag ute på Almåsa Konferens att jag såg fram emot att börja jobba i min riktiga miljö. Även om den lugna tillvaron där ute första veckan är väldigt viktig att den just är lugn. Men nu är vi ute i vardagen och då möts man av ”riktiga” hinder i form av människor, barn och barnvagnar, mer eller mindre uppfostrade hundar, cyklar och uteserveringar. Så med tanke på vilken miljö vi nu rockar i så var nog Flinga väl förtjänt av den där mjukstarten. Lära känna varandra, få lite självförtroende innan allvaret börjar på riktigt.

Idag gick egentligen ingenting fel eller direkt dåligt. De små fel som skedde hängde mer ihop med mig och osäkerheten med den nya hunden. Ett av alla problem är att man då börjar styra hunden lite för att ”hjälpa” den i tron att den är på väg att göra något galet. Och så visar det sig att det är jag som är ute och cyklar och hunden gör rätt =) Men när jag är osäker på både mig och henne bannar jag henne givetvis inte och öser på med mer beröm när hon gör rätt och jag fel =) Det kommer hända många gånger igen =)

Ändå åkte vi idag i lunchtrafiken vilket ju ändå är lite lugnare än rusningstrafiken. Vi kommer nog få det hett om öronen framöver och just därför kan det åter igen vara bra att låta både mig och Flinga få lyckas under lugnare former.

22:55: Eftermiddagen har varit ganska lugn. Medan vi lät Flinga vila kontrollerade vi tillgången på det foder hon äter. Jag behöver även komplettera med en ny vattenskål och korg till jobbet. Dessutom gick vi för att kontrollera ännu en möjlig rastplats som jag kan använda när jag kliver av bussen från jobbet. Jag är nöjd med vad vi hittade eftersom jag nu har två bra ställen förutom den ganska minimala runda jag har alldeles hemmavid. Och just sådant här bakgrundsarbete är också viktigt och det är viktigt att göra det utan hund så att man inte råkar memorera in fel sträckor från början.

På kvällen skakade vi liv i Flinga igen och kl19 gick vi i vårt köpcentrum. Endast en mataffär och en McDonalds var öppet så det var minimalt med folk vilket underlättar både för mig och Flinga så här i början. Det är viktigt för henne att ”lyckas” under lugnare former för att sedan veta vart hon ska när det är trångt och fullt med folk.

Inne i centrumet övade vi också lite apportering. låtsades tappa vita käppen ett par gånger och den plockade hon upp med glädje. Senare ska vi prova med andra saker man kan tänkas tappa, så som nycklar och liknande.

Efter kvällsrastning var det tack och god natt och imorgon kommer vi ha nytta av den här lite lugnare eftermiddagen då vi ska ut och fara dubbla resvägar igen och både med tåg och buss.

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.