Grundkurs 1 med Flinga del XI

17:30: Idag har nog varit den jobbigaste och ”sämsta” dagen hittills. Jag har känt mig trött och seg i huvudet, taskig balans och ranka ben, hunden är trött och hänger med huvudet, slarvar och fuskar som om det där med utbildning vore fullkomligt främmande =)

Den enda som behållit sitt vanliga lugn är instruktören som bara tycker vi är duktiga och jobbar på fint och gör framsteg, säger hon i alla fall =) Hon har naturligtvis ett namn, Sara heter hon och även om vi träffats förut har vi aldrig jobbat ihop. Men grymt kul är det och eftersom jag haft samma instruktör de fyra andra gångerna är det extra kul att jobba med någon ny. Hon ska få mer pluspoäng i min utvärdering om ett par dagar =)

Men trots att det känns så här och att mycket hänger på mig så misströstar jag inte. Jag vet att svackorna kommer med jämna mellanrum. Vi pratade om den beryktade tredje dagen då många på kursgården tyckte det var tungt. Men detta är tionde dagen och börjar man titta på detaljerna i vad vi hinner med så är det mycket att smälta på så kort tid. Om jag är trött och seg i huvudet av alla människor, ljud och intryck, vad är då inte hunden som dessutom ska ta sig igenom allt detta i knähöjd på stressade resenärer. Och vår väg är kantad av mysiga barn, bjäbbiga hundar och inbjudande människor och goda saker på marken. Så det är inte lite som ska tas in.

Sedan är det ju alltid lätt att ställa sig frågan varöfr det gick och kändes så bra i början och så ”dåligt” nu, hur mycket man än vet med sitt förnuft att det egentligen inte är så märkligt.

Ikväll skulle vi ha vandrat mer i vårt köpcentrum runt stängningsdags men har flyttat på den programpunkten till någon annan dag och det blir istället något lättare pass med rastning och apportering ikväll. Det kan kanske vara mer lagom för hund och husse.

21:40: Som jag skrev blev det lite rastning, planering inför morgondagen, lite kort lydnad och apportering och en kort tur över vårt torg som är lite lurigt ibland. Flinga och jag var båda lite mer pigga efter att ha vilat upp oss ikväll så imorgon hoppas jag vi är redo igen för en ny tur in till stan. Då ska vi nöta det som gick lite trögare idag samt en vända till i den nya rastplatsen.

Men nu, ska vi sova!!!

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.