Grundkurs 1 med Flinga del XII

15:50: Nu är första delen av en lång men givande dag avslutad. Vi startade lite senare för att få lite mindre folk och tog vägen till jobbet med pendeltåg och tunnelbana. idag gick det betydligt bättre för mig. Igår kände jag mig mer fumlig och vinglig och hade svårt att låta bli att styra hunden vilket fick en massa små irriterande fel som resultat.

Väl framme på kontoret lät vi hunden stanna där medan vi åkte för att reka en ny sträcka till en kvällsaktivitet jag kommer delta i en gång i veckan framöver. Vi konstaterade att vägen dit är helt OK att åka, men vägen hem blev längre och krångligare och med tanke på vilken tid aktiviteten slutar så nöjer vi oss med att åka kommunalt ena riktningen så kan man utöka det senare om man känner för det.

Men nu med bara 2 dagar kvar på kursen så kommer vi inte köra den nya sträckan. För övrigt var det inte så mycket att köra in då bussen stannar direkt utanför entrén mer eller mindre. Men vi ska ändå låta någon eller några veckor gå så Flinga och jag får landa i vår vardag innan vi tar itu med den tror jag.

När vi kom tillbaka till hunden som låg och vilade på jobbet, gick vi sträckan till och från rastplatsen en gång till. Och det är sannerligen ingen lätt match trots att vägen egentligen inte är så svår. Men den kantas av övergångsställen, jordgubbsförsäljare och en trappa där missbrukare sitter mitt i och dessutom med trappan full av ölburkar och annat. Det är egentligen ganska livsfarligt =)

Nu är vi hemma och vilar inför middag och sedan ett litet kvällspass i centrum runt stängningsdags. Jag vet inte varför jag inte tänkt på det förut. De flesta butikerna stänger kl19 och de 2 sista kl20 och den timmen är centrum näst intill tomt, bara att köra på i lugn och ro.

Hur vi sedan ska disponera de två sista dagarna får vi se. Givetvis kan man inte ha en instruktör efter sig i all framtid men jag vet ju hur det brukar kännas när man blir lämnad åt sitt öde och ska klara sig på egen hand. Men nu försöker vi ta ett problem i taget =) Och huvudsaken är att det kändes bättre idag. Jag kände mig gladare på mig själv och är väldigt motiverad!

20:20: Nu är det fredagskväll och vi har slutat för idag. Sista för ikväll blev ytterligare ett varv i köpcentret när de flesta butikerna stängt. Det var ändå lite liv och rörelse, ungdomar som chillade och någon sorts förberedelser för något uppträdande imorgon. Men det gick väldigt bra.

Men allt börjar bli harmoni här hemma nu med vår nya familjemedlem. Hon är lite som en skugga bakom mig, försvinner iväg och kollar ibland men kommer oftast tillbaka och lägger sig bredvid eller hoppar upp med framtassarna och vill bli kelad :)

Imorgon blir det nog lite sammanfattning och smått om det finns något att göra. Jag skulle ju vilja ha oss filmade i pendeltågs- och tunnelbanemiljö så vi har något mer än hinderbana ute på Almåsa. Men vi får se om det blir tid till det nu eller om det får göras senare. Jag vill ju helst att det ska ske när vi fått upp flytet lite, lilla Flingan och jag.

[tags]Ledarhund, Ledarhundar, Hund, Hundar, Synskada, Synskadade, Blind, Blinda, Funktionshinder, Funktionshindrade, Tillgänglighet, Labrador, Labrador Retriever, Schäfer, Golden Retriever, Storpudel, Kungspudel, Synskadades Riksförbund, SRF, Hundinstruktör, Almåsa, Almåsa Konferens[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.