Köpa nytt pulsband del II

I flera år har jag använt pulsband när jag löptränar med Nike+-utrustning. Men en sensor i skorna, en fjärrkontroll på armen, pulsband runt bröstkorgen och en mottagare på iPod Nano får jag ständigt information i öronen om distans, tid och puls samt genomsnittspuls. Det har fungerat oerhört bra och har varit väldigt exakt trots att den mäter steglängd och inte använder GPS om man löptränar inomhus. Mina länsta distanser har hittills varit 7,5KM och på den långa streckan har iPod och löpbandets distans enbart diffat med något 20-tal meter, upp till 100 meter om jag varit trött och haft ojämn steglängd.

Pulsen har varit en oerhört bra faktor där jag tycker att jag kan se att jag förbättrar mig och inte bara på tider. genomsnittspulsen sjunker, det tar längre tid att komma upp i puls och det går fortare innan pulsen sjunker igen.

Förutom Nike+ använder jag RunKeeper där jag även matar in min löpträning inomhus. RunKeeper fungerar inte inomhus med givare men väl utomhus med GPS och även med andra aktiviteter än löpning och jag använder den för både gång, cykling, crosstraining och simning.

I den nya version av Runkeeper-appen som kom nyligen finns äntligen stöd för pulsband vilket jag väntat mycket länge på! För oss med iPhone 4S så är det dock inte helt enkelt visar det sig. Det enda pulsband RunKeeper hade oficiellt stöd för fungerade inte med just 4S.

Så idag har jag varit på Runners Store och köpt ett Polar H7 Heart Rate Sensor.

Kruxet är att RunKeeper inte hittar H7-pulsbandet utan vidare. Det tog lite sökning på nätet för att finna att man tvungen att först använda en annan app för att para bandet med telefonen och sedan låta RunKeeper söka efter bandet. Då fungerar det! Tyvärr får jag göra denna process varje gång jag ska ansluta för att det ska fungera bra. Men nu när man vet hur man gör så går det ganska fort och smidigt.

Så nu kan jag fortsätta med utomhusträningen och ha lika bra koll på min kropp som tidigare!

[tags]träning, Träna, Fitness, Hälsa, Löpning, Cykling, Puls, Cykel, tandemcykel, Löpband, Pulsband, RunKeeper, Nike, NikePlus, Runners Store[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.