Kontaktat Paolo

Härom natten när jag låg och nojade över det eventuellt kommande äventyret Mot Alla Odds funderade jag på hur jag bäst kunde förbereda mig. Jag har redan ökat min träning och både springer och cyklar och snart återupptar jag även styrketräningen.

Men om vi nu ska vandra 150 mil genom okänd terräng på 30 dagar så innebär det 5 mil per dag och 10 timmars konstant promenad i ganska raskt tempo och blir jag antagen är det inte väldigt lång tid kvar tills oktober. Om jag kommer med i första uttagningen får jag veta om några veckor och då börjar det bli allvar fram till sluttesterna i slutet av augusti.

När jag fick frågan på intervjun om hur jag kunde bidra och vad jag ansåg om att eventuellt vara beroende av andra tänkte jag att, visst, jag kan säkert bli beroende av andra i form av ledsagning och syntolkning av min omvärld. Men jag har mycket att ge igen också, mitt tålamod och min styrka. Kan jag inte se och leda någon där vi går ska jag åtminstone kunna bära någons packning och dra två rullstolar genom skog och öken om så behövs och där är jag inte ännu styrke- och konditionsmässigt tror jag.

Paolo Roberto började jag följa på Twitter under våren. Hans tweets om löpträning, att inte välja att dra sig på morgnarna framför att träna och allt det andra funkade som motivation på mig. Jag kan inte säga att han betytt jättemycket för mig även om jag är uppvuxen med StockholmsnattW och rent allmänt älskar människor som varit i skiten och vänt något destruktivt i livet till något bra.

Så där i mina sömndruckna tankar låg jag och önskade att han kunde vara min personliga tränare, äta pasta, springa, styrketräna och kanske till och med få lära mig att slåss :)

Det var då jag fyllde i kontaktformuläret på hans webbplats. Jag skrev att jag väntade på besked om jag var med i uttagningen till Mot Alla Odds och att jag önskade hjälp av ett proffs.

Riktigt genomtänkt var det kanske inte :). Jag hade inte helt klart för mig hur utbytet skulle se ut eftersom jag inte har några feta ekonomiska reserver att anlita honom för och hans intresse att sponsra något sådant gratis borde vara minimalt. Men just då föreföll det som en bra idé och det där med ”what’s in it for me?” som han säkert skulle fråga, skulle helt klart lösa sig. Förresten skulle jag ändå aldrig få svar så det kvittade.

När svaret kom idag, bara efter några dagar kändes det inte som någon bra idé längre :) Han skrev kort och gott tillbaka och frågade vad han kunde hjälpa mig med, en högst relevant fråga och min annars ganska kreativa hjärna fylldes av luft och när jag nu skrivit ett svar till honom med ungefär samma innehåll som i kontaktformuläret men lite utvecklat och med en massa onödiga sidospår, känns det inte bara som en dålig idé utan direkt korkat :)

Men nu är det gjort och jag skrev som sanningen var, att jag inte hade en aning om hur jag menade :) Nu förväntar jag mig inget svar på på något vis önskar jag att jag inte ständigt är så impulsiv och naiv och jag hoppas han glömmer mig fort :)

Om Paolo RobertoW på Wikipedia.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Mastiff, Casting, Slutcasting, Bosön, Fystest, Träning, Psykolog, Utmaning, Äventyr, Paolo Roberto, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Paolo Roberto[/tags]

Österhaninge, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.