Flaskpost från Rånö 2012 del III

Onsdagen ute på Rånö började med en lång sovmorgon, mulet väder och ett lätt regn till frukost. När vädret ordnade upp sig gick några och fiskade och andra på en promenad upp mot Rånö naturhamn och jag kunde låta hunden bada och springa av sig lite vilket det fanns stort behov av.

Som planerat blev det middag på Rånö Källan fast lite tidigare än vanligt. Menyn såg ungefär likadan ut som den alltid gjort och i mitt tycke lika gudomligt god! En perfekt kombo av bra personal, suverän mat och perfekt miljö.

När vi kom tillbaka till stugorna var det perfekt tid för den bokade bastun. Jag som bara lätt känner av min förkylning idag kände ett klart stort sug att bada vilket jag avstått ifrån de två första dagarna för att inte göra allt ännu värre.

Men idag var det perfekt, lite kallt som det bör när man blandar bad med bastu och det är faktiskt ganska skönt att doppa sig och känna sig lite renare sen även om man inte hinner bli smutsig på samma sätt här ute.

Kvällen avslutades på grannarnas stugtrappa medan barnen sprang i skogen och letade blåbär. Kändes helt underbart att de kan göra det vid 22-tiden på kvällen. Nere på stranden var det fullt ös med ett gäng som hade roligt.

Men nu har tystnaden sänkt sig, brasan slocknat och barnen nästan somnat.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.