Flaskpost från Rånö 2012 del V

Idag är det fredag och vackert väder. De större barnen och MP tog en expidition ut på klipporna på förmiddagen. Vi var en sväng vid affären för att bunkra lite middagsmat och åt en glass på gästbryggan. Där kände jag som ofta de här dagarna att egen båt hade varit perfekt. Inte bara för möjligheterna till dagsutflykter, utan även för att ha något att pyssla med.

Under eftermiddagen satt vi ute på klipporna vid bastubryggan. Några solade, badade eller drack kaffe och barnen är fortfarande otroligt harmoniska. Inte alls som förra året när 2 av dem ville åka hem och hade tråkigt.

Efter middagen var det dags för familjen Pålsson att följa sitt bonusbarn till skärgårdsbåten hem till stan igen och sedan var det den traditionella bastun på kvällen. Den här gången följde inga barn med så det blev inte någon kö på badstegen och det var otroligt skönt i vattnet.

Kvällen avslutades med päroncognac i brassestolarna och myggorna skrämdes effektivt iväg av Thermacell-apparaten som under veckan har visat sig grymt effektiv och faktiskt fungera :)

Efter lite slit med att få liv i brasan, vilket var svårt idag tydligen, även med hjälp av tändvätska, är det nu äntligen sovdags.

[tags]Semester, Sommar, Skärgård, Stockholms Skärgård, Mysingen, Rånö, Rånö Källan, Utö, Nåttarö, Nynäshamn[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.