Leta läcka

Det var en sagolik tur att vi inte valde att ta hem båten idag istället, för fy för den lede vilket väder! Regnet vräker ner, ibland i sidled i vindbyarna och åskan mullrar på inte allt för stort avstånd.

Men som jag brukar säga, finns olika sorters väder i skärgården och bara dåigt väder i stan, så vi packade fika och åkte ut hela gänget. Dels för att flytta lite på båten och dels för att börja leta efter läckan som uppstod igår under hemvägen. Märkligt nog lyckades jag sova lugnt i natt. Jag tänkte att om den sjunker vid bryggan så, ja vad ska man göra :) Jag var mer stressad över att ligga på fel plats och irritera någon som kanske kommer hemilande i ösregnet redan på dåligt humör.

Det var blött, stökigt och skitigt efter att vi bara lämnat det igår så det kändes sådär att komma tillbaka. Men vi sitter torrt under tak och fikar medan regnet smattrar mot rutorna. Tyvärr läcker en del in runt gummilisterna också..

Det var inte så svårt att hitta orsaken till gårdagens upptäckt. Tyvärr, får man väl säga, var det inte avgasröret som läckte vilket hade varit nog besvärligt att åtgärda. Däremot droppade det runt hjärtstocken där rodret kommer upp. Runt ”locket” p den hylsan droppade det vatten och var klart otätt. Stillaliggande kom bara enstaka droppar men det rann klart märkbart och fanns ingen fukt någon annanstans.

Förmodligen gör strömmarna från propellern att vatten trycks upp i hylsan och pressas ut extra mycket. Man måste köra för att se hur mycket det faktiskt kommer. Igår kom det en hel del vatten in i båten, men då körde vi också lite drygt 6 timmar kontinuerligt.

Det är hur som helst inte roligt och båten måste oavsett upp för att kunna åtgärda det och det blir helt säkert inte gratis.. Dessutom klagar folk på unken doft nu när toaletten används.

Så det här med båtägande har sina sidor. Det är förvisso inget nytt för mig, men det är trist när vitala delar går sönder och det är helt säkert färdigåkt för i sommar. Tur att den snart är slut…

Slutligen drog vi båten manuellt tills in rätta plats, bara några meter bort och en väldigt bra plats. Jag ska hämta mig lite innan jag så smått börjar undersöka hur upptagning fungerar just på denna marina.

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Regn, Vatten, Läckage, Roder, Båtupptagning, Höst[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.