Ny telefon, iPhone 5

Bild: iPhone 5

Kort efter min hemkomst låg så en iPhone 5 på mitt bord på jobbet, så nu har lugnet i själen åter infunnit sig :) Jag hade bestämt mig för att inte köpa någon ny telefon den här gången, men får man en är det ju en helt annan sak :)

Det var lite pyssel att flytta in i den nya telefonen den här gången. Vi behövde göra en ordentlig ändring bland familjens AppleID’n för att det skulle fungera vilket jag fick ta tag i igår kväll då det inte gick att skjuta på längre.

Hur är den då? Ja mängder med sajter på nätet har ju analyserat telefonen i alla vinklar redan så det känns som onödigt arbete. Men vikten på 112 gram är det som känns tydligast tillsammans med tjocklekene. Jag tyckte ju iPhone 4S var snabb och bra men även här märks skillnad. Åtminstone med skärmläsaren voiceOver igång är telefonen väldigt mycket mer responsiv och jag kunde ibland störa mig på den sekund det tog att öppna mail eller meddelanden, de allra enklaste apparna.

Så jag är grymt nöjd. Det enda som är störande är att det inte finns någon bra lösning att kombinera arbetstelefonen och den privata utan jag måste gå runt med två telefoner och det är mer störande än lyxigt kan jag tycka. Särskilt 2 så bra telefoner som iPhones. I det här läget skulle man nästan vilja ha en gammal skräp-telefon i det ena fallet så man bara behöver ha en smartphone. Men jag får vänta tills min arbetsgivare kanske någon gång i framtiden hakar på tåget att integrera privata enheter i jobbet på ett mer effektivt sätt. Det kommer säkert aldrig hända, men det vore praktiskt :)

[tags]Apple, iPhone, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iOS, Telia, Haninge, Handen, Stockholm, Kungsgatan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.