Vilken katastrof! :( del II

I slutet på resan till Nicaragua gick digitala anteckningshjälpmedel sönder. Under hela resan hade jag skrivit dagbok varje kväll, om vad som hänt under dagen, vad folk sagt och gjort och hur det kändes att ligga där i djungeln. Jag skrev ganska mycket för att verkligen vara säker på att inte glömma, att få med så mycket detaljer som möjligt.

Jag hade valt just det här anteckningshjälpmedlet för dess enkelhet och stabilitet jämfört med alla andra liknande produkter på marknaden. Den var kanske inte minst till storleken, men det faktum att den gick på 4 vanliga R6-batterier var en tung fördel när jag skulle vara borta en hel månad utan möjlighet att ladda.

Jag tog med ett helt 20-pack batterier för att verkligen inte hamna i ett läge där jag var utan ström. Men under hela resan behövde jag aldrig byta batterier.

Ett par dagar innan vi nådde vår destination vid Stilla Havet började maskinen krångla. Den ville inte riktigt starta upp och pep konstigt men funkade ibland. Jag bestämde mig då för att låta den vara och inte använda den de sista dagarna och tanka ur informationen ur den när jag kom hem.

Men det gick inte. ”Fatal error in file system” och inga filer överfördes till datorn.

Den fick åka akut till leverantören ICAP i Göteborg men där kom man inte längre med den och skickade den direkt till tillverkaren Handytech i Tyskland. Där har den varit ett par veckor nu för kontroll.

Igår kom det preliminära utlåtandet och det lämnade inte mycket hopp. Maskinen är utrustad med en äldre typ av flashdisk från slutet på 90-talet kanske och från tiden då jag jobbade med att sälja dessa och som det är i övrigt med USB-minnen, börjar filsystemen krångla finns sällan någon räddning.

Ändå bad man mig utveckla hur felet uppstått vilket jag försökte beskriva så noga det gick. Varför man undrade när man i princip dömt ut möjligheterna att få tillbaka dagböckerna vet jag inte.

Men det satte en ny liten gnista hopp när de ville ha mer utförliga svar. Inte vet jag om man kan tanka filer av sådana äldre flashdiskar med trasig filallokeringstabell, antagligen inte…

Så jag får nog leva med att informationen för evigt gått förlorad, den som var så otroligt viktig för mig! Kanske kan jag återskapa en del av det med de andra deltagarnas hjälp, minnas platser, händelser och annat gemensamt. Men mina egna personliga tankar och reflektioner är nog borta. Kanske minns jag en del när vi sedan får foton och ser serien, vi får se.

Men nu känns det inte så kul. Även om jag rent tekniskt visste förutsättningarna redan från början, hoppades jag i alla fall lite.

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Tillgänglighet, Synskadade, Rörelsehindrade, Döv, Döva, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Hjälpmedel [/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.