Föreläsning om Mot Alla Odds hos Föreningen Sveriges Dövblinda

Bild: Joakim Nömell & Anna Von Koch

Ikväll var jag och Anna Von Koch inbjudna till Föreningen Sveriges Dövblinda för att prata om SVTs realityserie Mot Alla Odds. Anna var en av deltagarna i den första svenska upplagan 2012 då man färdades 150 mil genom Afrika från Victoriafallen till Skelettkusten.

Det blev min första föreläsning om äventyret och det var oerhört roligt trots att jag är lite begränsad i vad jag kan säga eftersom det bara visats två avsnitt av programmet ännu. Det var också otroligt roligt att göra det tillsammans med Anna. Då kunde vi berätta om båda produktionerna och även om miljön och människorna var olika, fanns många liknande upplevelser och erfarenheter och hon var väldigt proffsig att jobba ihop med.

Det var säkert ett 30-tal deltagare förutom olika tolkar, så det var fullsatt. Åhörarna hade väldigt bra frågor hela tiden, allt från tankar om funktionsnedsatta i media till toalettbestyr :) Självklart togs även mitt teckenspråk upp :) Jag var tvungen att berätta att även mina barn blivit väldigt nyfikna på teckenspråk och några av dem har lärt sig flera bokstäver i handalfabetet.

Trött, mör och på väg hem men med en bra känsla i kroppen :)

Håll koll på bloggen och gå gärna in och gilla min Facebook-sida.

Mot Alla Odds Teaser

SVT – Mot Alla Odds officiella hemsida

[tags]TV, SVT, Sveriges Television, Reality-TV, Realityserie, Dokumentär, Media, Mot Alla Odds, Funktionsnedsättning, Funktionshinder, Handikapp, Handikappade, Synskadade, Rörelsehindrade, Döv, Döva, Dövblind, Dövblinda, Teckenspråk, Handalfabetet, Amputerad, Amputerade, Tillgänglighet, Utmaning, Äventyr, Sydamerika, Nicaragua, Regnskog, Djungel, Stilla havet, Atlanten, Press, Media[/tags]

2 reaktioner till “Föreläsning om Mot Alla Odds hos Föreningen Sveriges Dövblinda”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.