Helg på Muskö

I helgen åkte vi ut till föräldrarnas landställe ute på Muskö. Det var ganska skönt att komma hemifrån lite.

Barnen fick träffa några av kusinerna och umgås lite. Vädret har varit vackert men kallt, förutom idag då det mulnade på under eftermiddagen och till och med började snöa lite.

Här ute ligger fortfarande isen och igår kändes den trygg och stabil men igår och idag har solen och vinden verkligen legat på och det har börjat öppna sig och isen började kännas lite ”kexig” på ytan.

Pappa har sågat upp en vak från land och ca 4 meter ut som det har badats i, både med och utan kläder :) Några har provat på att ta sig upp ur vattnet med hjälp av isdubbar, väldigt lärorikt även om vaken nog var för grund för att det egentligen ska bli helt verklighetstroget. De mindre barnen bottnade. Men ändå oerhört nyttigt.

Sedan har det bastats och nöjesbadats både 3 och 5 gånger för somliga. Bland våra barn vågade sig de 2 minsta i flera gånger. Som tur var finns vedeldad bastu i närheten :)

Jag och sonen plockade fram min gamla radiostyrda bensindrivna båt som jag skaffade 2007 och som varit stående sedan dess. Varför den egentligen blev stående vet jag inte. Jag krockade med en boj så fören fick lagas lite med silvertejp och jag blev kanske aningens besviken, men huvudorsaken till att vi lämnade den där var nog att det var där vi hade mest tillgång till havet. Sedan att vi inte varit där ute så mycket är så klart tråkigt.

Nu har vi i alla fall tagit fram båten och alla tilbehör och ska ta hem den för översyn. Allt fungerade fint när vi senast använde den för ett antal år sedan och förutom lite damm, döda spindlar och en och annan rostfläck på avgaslimpa så ser den helt OK ut. Silvertejpen är så klart kvar men skadan var mindre än jag minns den :)

Sedan har det suttit batterier i båt och radio sedan dess. De har märkligt nog inte oxiderat, men man får se om allt elektriskt fungerar som det ska.

Men nu är det dags att åka hem. En alldeles för kort helg och imorgon är det skol- och arbetsdag…

[tags]Muskö[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.