Ibland suger träningen…

Bild: Joakim Nömell på cykel dricker yoghurt

Ibland går det mindre bra med träningen och det gör inte saken bättre att orsaken är bara jag själv.

Jag har börjat öva på lite längre distanser inför vårens långlopp. Det är 3 stycken inplanerade innan Vätternrundan 2014 och alla ligger mellan 13 och 15 mil.

Av de videobanor jag har till min trainer har jag bara antingen ganska flacka banor som duger bra för tempo med några få backar i, eller väldigt långa, eller väldigt kuperade. En bana, som går från Andorra till Figuerola, en strecka på ungefär 8 mil, är först 4 mil slät terräng och sedan över 1,5 mil konstant uppför för att sedan avslutas med ytterligare 2 mil plan terräng.

Men idag gick det dåligt. Min plan var att köra en 4 mil lång tempobana 2 varv. Den är mestadels flack med några backar längs vägen. Första varvet gick ganska bra, men under det andra varvet kom illamående och en väldigt flängig puls så då kändes det läge att avbryta. Efteråt var jag matt och seg bra länge.

Självklart hängde det ihop med dåliga förberedelser med näringsintag och vätskebalans. Jag dricker för dåligt men desto mer när törsten kommer under själva träningen.

Ska jag försöka se det lite positivt har det varit en väldigt aktiv vecka med 1 spinningpass, 2 dagar med kortare löpning och nu idag cykling. Det är mycket att tänka på och mat tycker jag inte är särskilt roligt trots att det är viktigt för att bli bättre. En annan viktig ingrediens är sömn och sömnen har inte varit perfekt den här helgen med sena kvällar och övernattande ungdomar som aldrig går och lägger sig :)

Men det är bara att ta nya tag!

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Träningscykel, Motionscykel, Trainer, Spinning, Spinningcykel, Cykeldator, Garmin, Träning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.