Matta för träningsmaskiner

Bild: Cykel och trainer på matta
Jag har haft löpband hemma i 4 år och familjen har klagat på att det bullrar när jag springer. Jag har varit på väg att skaffa en matta att lägga under löpbandet både för att minska ljudnivån och skydda golvet men har inte riktigt kommit mig för :)

Nu har jag skaffat en till min cykel och trainer. Det blev ett billigt alternativ från Intersport bestående av ca 1cm tjocka pusselbitar, 30x30cm i diameter som kan pusslas ihop på lite olika sätt. Ett paket innehåller 12 sådana bitar vilket kan skapa en matta på 90x120cm eller 60x180cm om man lägger dem 2 och 2. För mig krävdes 2 paket för att få plats med hela cykeln.

Kvaliteten var väl ungefär som förväntat. Pusselbitarna håller ihop om de inte utsätts för allt för stor påfrestning. Men behöver man flytta mattan går den lätt isär och de bitar man sätter runt kanterna för att få en jämn linje lossnar lätt om man kommer åt dem.

Men för 159kr blev det ändå ganska bra. Motsvarande finns bland kända märken och då är priset nästan det 3-dubbla.

Jag tycker det fyller sin funktion, skyddar golvet både från cykelns och trainerns nötande och svett som droppar förstör inte parkettgolvet. Jag vet inte om ljudnivån minskat så markant, men något tystare blir det när trainern lägger på motstånd och vibrationerna inte fortplantar sig lika lätt i golvet.

Nästa steg blir att skaffa en matta för löpbandet för att se om det går att få lite tystare. Där ramlar priset iväg upp mot 800–900kr då löpbandet är ganska stort och väger närmare 100kg.

[tags]Cykel, Tandemcykel, Löpning, Löpband, Intersport, Träning[/tags]

2 reaktioner till “Matta för träningsmaskiner”

    1. Ja till cykeln skulle det helt säkert funka. Jag tyckte den var lite tunn och ungefär samma peng.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.