Paracykel-cup 2014 tempo

Jag och min pilot Thomas körde vårt första tempo lite på kul i september 2013. Det gick väl inte sådär vansinnigt bra med knappt 35km/h i genomsnittlig hastighet även om man delvis kan skylla på en ständigt hoppande kedja.

Idag var det premiär för året och det var en 17km lång bana med start vid Odensala Kyrka i Märsta. Vädret var kallt och det blåste ganska stark motvind på väg ut till vändningen.

Jag kände under första delen av banan att jag egentligen behöver värma upp mera inför sådana här explosiva lopp. Pulsen och andningen skenar den första biten och det blir jobbigare naturligtvis. Den starka motvinden bidrog givetvis till att det stundtals gick ganska sakta, men motvinden var ett problem för alla.

Efter vändningen vid drygt 8km kändes kroppen bättre. Pulsen hade stabiliserat sig och andningen var jämn och då kände jag mig också starkare i benen. Vi höll en betydligt högre fart på vägen tillbaka. Vid vändning hade vi drygt 33km/h i genomsnittsfart som vi lyckades höja till 35,6km/h under vägen tillbaka. Då höll vi ett högt tempo och vi tappade aldrig lika mycket fart i uppförsbackarna som på väg ut.

Min pilot för dagen var Thomas som dessutom var sjuk med feber och förkylning i kroppen. Det är inte helt optimalt att köra så hårt då så jag hoppas det inte blir värre. Ibland kan man ha tur och mota förkylningar med lite friskvård, hoppas det blir så den här gången också :)

Så med det hela sammantaget känns det faktiskt ganska bra. Jag har fått mitt första resultat för året och också en hint om att jag behöver träna mer och värma upp bättre.

nästa vecka är det dags igen, en 22km lång bana och då kör jag med Patrick som pilot. Det blir en annan bana och en annan sträcka så de båda vännerna och kollegorna kan väl inte tävla mot varandra riktigt rättvist :)

Nu är säsongen igång och det känns väldigt roligt! Hoppas jag kommer ha möjlighet att köra många lopp under säsongen. Dagens bana kan man se här.

[tags]Cykel, Cykling, Tandemcykel, Paracykel, Funktionshinder, Funktionsnedsättning, Synskadade, Träning, Motion, Märsta, Tävling, Tempo[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.