Informationsmöte på Karolinska sjukhuset genlab

Idag har jag och Maria varit på Karolinska sjukhusets genlab för att få lite information om ärftligheten vad gäller min sjukdom RRetinoblastomW. Jag har inte haft så stor kunskap om sjukdomen och inte fått veta så mycket från när jag var liten.

Jag vet inte om jag är så mycket klokare nu egentligen. Vi träffade en som jag tror är professor och säkert väldigt duktig men jag tror inte jag förstod allt. Men så mycket förstod jag som att jag så klart bär på ärftligheten, att risken är ca 50% och att det går att testa vid framtida graviditeter via moderkaksprov. Det innebär ju i sin tur att man måste ta ställning till om man ska behålla eller ta bort ett foster som bär på den trasiga gen eller cell det handlar om men det får bli en senare fråga.

Utan att ta ställning eller ge mig in i något försök till ställningstagande eller utläggning blir det inte nu i alla fall. Vi älskar vårt barn och ångrar inget men tiden tills nu har varit slitsam för oss alla tre.

Solna, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.