Bloggar.se strular

Gillar inte när tekniken är elak och oberäknerlig. Men ibland händer det att bloggar.se inte indexerar mina etiketter. Jag ser i loggfilen att den hämtar min RSS efter att ha fått en ”knuff” när någon av oss postar ett inlägg. Men vissa inlägg nappar den inte på. Till exempel inlägget Haninge Open från den 31:a januari. Inlägget postades först utan etiketter och redigerades kort efterråt för att lägga till relevanta etiketter. RSS-flödet hämtades på nytt men sökorden dök aldrig up i bloggar.se, i alla fall inte i skrivandets stund. till exempel etiketterna ”Haninge Open” och ”Torvalla” borde finnas där.

Har sett samma fenomen några gånger och mailat felet till dem men aldrig fått något svar. Det är lite tråkigt.

Men oftast funkar det bra, man blir bara lite frustrerad.

[tags]Blog, Blogg, Bloggar, Bloggar.se, Nyligen.se, Knuff.se[/tags]

8 reaktioner till “Bloggar.se strular”

  1. Knuff.se har inte brytt sig om alla ändringar av dina inlägg då du har valt att publicera dina 605 (!) senaste inlägg i ditt RSS-flöde. Ett normalt RSS-flöde innehåller de senaste 10 blogginläggen.

    Nu har jag dock tillfälligt tagit hänsyn till ändringarna så att även dina i efterhand tillagda etiketter syns :)

    1. Hej och tack för svar. Tycker den har skött det ganska fint tidigare och grävt sig en viss tid bakåt. Men som du säger är det kanske när man ändrar inlägg, när andra i familjen publicerat utan etiketter som sedan lagts dit.

      Jag redigerade just ner min RSS-feed till 10 igen så får vi se om det blir bättre. Och hoppas den indexerar om.

    2. Hej. Ser ut som om du kör WordPress. Första steget har du redan gjort, lagt dit simple tags-modulen och fått ditt ”Andra bloggar om”. Sedan behöver du också i WordPress inställningar se till att pinga nyligen.se. Då pingas den varje gång du postar ett nytt inlägg och hämtar din RSS-feed. Finns där under Inställningar och Skriva har jag för mig. Hör av dig om du inte lyckas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.