Resa till Liseberg del III

IMG_2834Alla bilder hittar du under våra semestersidor Göteborg 2009.

”Välkomna ombord på X2000 mot Stockholm. Vi vill be er vara uppmärksamma på fick/väsktjuvar. En kille har just blivit av med sin väska. Hjälp oss gärna att hålla ögonen öppna. Biston finns i vagn 4…”

Allt underbart är kort och nu är vi redan på väg hem. Ett X2000 från Göteborg till Stockholm ankommer snart Stockholm Central, alla sträcker på sig, gäspar och går på toa och utanför rusar Södertälje, Älvsjö, Stockholm Södra förbi och det är bara minuter kvar innan X2000 byts ut mot ett vanligt pendeltåg och känslan av att resa byts ut mot känslan av transport och återgång till det vardagliga vanliga. Låter jag negativ? Helt riktigt, det känns inte alls kul att det är över!

Dagen har varit bra men lite stressig. På förmiddagen packade vi, åt lite innan vi åter infann oss på Liseberg lagom tills de öppnade kl13. Idag hann vi bara vara där i 4 timmar eftersom vi hade vårt tåg att passa. Men jag tycker vi hann med mycket ändå. En del besvikna miner men på det stora hela hann nog alla åka det dom ville. Jag och Maria hann åka Balder igen och inte minst årets nyhet, Kanonen! Den var värd sina 25 minuter i kö, åtminstone en gång.

Men det är som vanligt när allt närmar sig sitt slut, då har barnen vant sig, lärt sig hitta, känner sig trygga och börjar tycka det är roligt och kunna fara runt på egen hand. Och då är det dags att åka hem. Det är egentligen då man borde stanna 2 dagar till =). Men halv sex lämnade vi Liseberg för den här gången gick gick tillbaka till hotellet för atthämta vår packning och en dryg halvtimme före avgång stod vi vid tåget och väntade.

Det märktes att alla var otroligt trötta och det var sjukt skönt att sätta sig ner och vila ryggen som börjat värka oroväckande mycket efter 2 dagar på stående fot. Efter ett besök i restaurangvagnen blev några av oss grymt besvikna och lurade på hoppet om lite mat men i övrigt har ingen orkat sitta och surfa på internet utan sov, tittade på film i iPoden, lyssnade på musik eller ritade. Och själv sitter jag redan och drömmer om nästa semester, kanske Göta kanal, med turbåt om det inte går med egen? Ganska destruktiva tankar nu när det är så långt kvar. Eller tvärt om, det som håller modet och längtan vid liv.

”Nästa, Stockholm Central, tågets slutstation. Titta runt era platser efter kvarglömda föremål. Tåg mot Uppsala avgår…”

[tags]Familj, Barn, Resa, Semester, Stockholm, Göteborg, Liseberg, Tivoli, Nöjesfält, Nöjespark, Berg och dalbana, Berg-och-dalbana, Balder, Kanonen, Flumeride, Tåg, SJ, SJ Prio, X2000, Hotell, Hotel Robinson, Frukostbuffé, Frukostbuffe[/tags]

2 reaktioner till “Resa till Liseberg del III”

  1. Härligt att ni hade det bra i Gbg…jag vet hur ni känner, man kan faktiskt inte låta bli att älska underbara Götet!! :-)
    Dock så måste jag ju rätta dig med att Kanonen inte är årets nyhet…den har funnits några år…årets nyhet(er) var Rabalder (barnbergodalbanan) och Hanghai (den som finns vid Flumride!!! ) Usch…vilken bessewisser jag är!! ;-P Ha ha ha….

    Kommer det att bli fler resor till Gbg för er del?? Kanske nästa sommar tilloch med…vem vet, då kanske man kan mötas upp och ”leka” tillsammans!! :-)

    Massa kramar till er!

    1. Sorry, blandade ihop med Rabalder. Den köade vi till länge bara för att upptäcka att den var lika tråkig som Nyckelpigan på Grönan =) Säkert jättekul för småisarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.