Lilla julafton med Aktiva Synskadade

Nu har vi firat ”lilla julafton” med Aktiva Synskadade. Det var andra gången vi följde med på en aktivitet och eftersom det blev så lyckat förra gången på halloween-helgen så var det inga problem att få med barnen. Sonen protesterade lite men ändrade sig ganska snabbt när vi kom fram.

Det var mycket snö vid framkomsten och väldigt kallt, -10 grader och det kändes helt klart i huset som tog god tid på sig att värmas upp. Egentligen blev det aldrig riktigt behagligt under hela helgen, men första natten var väldigt huttrig. Vi blev inkvarterade i samma rum som förra gången men denna gången fick Denise dela rum med en jämnårig tjej. Det var väldigt nervöst först och en del sura miner över att hon inte ”fick” sova med övriga familjen. Men vi lovade att om hon vantrivdes var det bara att komma. Vi såg knappt röken av henne resten av helgen =)!

Kvällen slutade som sist med information och kvällsmacka och man kände sig ganska trött och det slutade med sänggående ganska normal tid. Eftersom alla hjälper till med matlagning, disk och städning blev man också indelad i lag. Det var över 70 deltagare denna gång så det fanns många hjälpsamma händer, men också en hel del att göra.

På lördagsförmiddagen efter frukost var det pepparkaksbak och förutom vanliga kakor fick man göra egna pepparkakshus som skulle delta i en tävling. Emilia gjorde ett eget hus och Denise och Jesper ett och Miranda pysslade för sig själv. Det blev helt underbara skapelser vilket också visade sig senare när Emilia med sitt hus kom på en andra plats och Denise och Jesper på tredje med sitt hus. Det är bra med en stor familj =)

Under eftermiddagen på lördagen var det pyssel och vi har ju några i vår familj som kan hålla på hur länge som helst =). Kreativitet och konstnärsskap helt klart! Middagen var så klart ett julbord och på kvällen delades det ut julklappar till barnen.

Under söndagsförmiddagen fortsatte finslipet på pepparkakshusen och till lunchen utsågs vinnarna.

Söndagseftermiddagen var som vanligt vigd åt packning och städning innan bussen vände hem igen vid 16-tiden. När vi kom hem nu ikväll blev det micromat och ganska svårt att varva ner men mestadels glada miner!

[tags]Synskada, Synskadade, Aktiva Synskadade, Blind, Blinda, Enköping, Showdown, Jul, Julafton, Julfirande, Pepparkaka, Pepparkakor, Pepparkakshus, Julklappar, Pyssel[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.