Ny dator, MacBook Air 11,6

När jag fick min första MacBook Air för knappt ett år sedan trodde jag inte att en dator kunde bli mycket snyggare! Något så tunt och estetiskt hade jag nog aldrig sett. Och när man passerade designen och började jobba med det var det som i himmelriket. Snabbt, direkt och effektivt.

Men det kunde bli både snyggare och mindre och tunnare. Idag hämtade jag ut min nya MacBook är, 11,6″, 1,44GHZ processor och 128GB SSD-disk samt 2GB RAM. Den har blivit mer kantig i formerna och det är enbart positivt enligt mitt sätt att se det.

Jag beställde maskinen redan den 15:e november då den var väldigt färsk men trycket var som vanligt enormt kring lansering av Apples nya produkter.

Men idag kom den och jag dröjde inte på stegen till min favoritbutik Macoteket för att hämta ut den. Lite missnöjd känner jag mig dock. Det finns en modell med lite snabbare processor och 4GB RAM istället och jag är väl lite orolig att denna ska bli seg när jag börjar lägga på talsyntes. I PC är de ganska tunga men det är inte alls på samma sätt i Mac-miljö. Men högkvallitativt syntetiskt tal kräver ändå sin prestanda. Så vi får se hur det går.

[tags]Dator, Datorer, PC, Mac, MacBook, MacBook Air, Mac OS X, Mac OSX, OS X, OSX, Macoteket, VoiceOver, Tillgänglighet, Talsyntes[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.